Αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία για το χριστουγεννιάτικο τουρνουά Σκακιού

Με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το χριστουγεννιάτικο τουρνουά Σκακιού που διοργάνωσε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στις εγκαταστάσεις του.

Σκακιστές, μικροί και μεγάλοι, έμπειροι και πιο άπειροι διαγωνίστηκαν για πέντε ημέρες, μετρώντας τις δυνάμεις τους σε αυτό το ελκυστικό θαυμάσιο άθλημα όπου σε συνδυασμό με το γιορτινό κλίμα των ημερών, δημιουργήθηκε μια πολύ ωραία, μεγάλη παρέα.

xristougenniatiko-tournoua-2016_2

xristougenniatiko-tournoua-2016_3

Φέτος, το τουρνουά είχε την ιδιαιτερότητα ότι εμπεριείχε σημαντικά έπαθλα, με συνέπεια να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον σκακιστών απ’ όλη την Κρήτη. Αυτός που κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των 150 ευρώ ήταν ο Σταύρος Λυράκης, ενώ ακολούθησαν ο Χρήστος Μαρινάκης στη 2η θέση και οι Ανδρέας Σηφογιαννάκης και Στέλιος Βαρδάκης που ισοβάθμησαν στην 3η. Στις Γυναίκες, στην 1η θέση αναδείχτηκε η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, η οποία κέρδισε το έπαθλο των 50 ευρώ.

geniki2

«Το τουρνουά πήγε εξαιρετικά. Είχαμε τις αναμενόμενες συμμετοχές. Το σημαντικό είναι ότι αυτό το τουρνουά έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια στον Ο.Α. Χανίων. Τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα, το χάρηκαν μέσα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και ειδικότερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς… θυσίασαν τα κάλαντα για χάρη των αγώνων! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν και ήρθε εις πέρας αυτό το τουρνουά», σημειώνει η έφορος του τμήματος σκακιού στον Ο.Α. Χανίων, Μαρία Μαραβελάκη.

xristougenniatiko-tournoua-2016_6

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τμήματος σκακιού στον Ο.Α. Χανίων, Μανώλης Μιχαηλάκης, τονίζει τα εξής: «Για άλλη μια χρονιά ήταν μια επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Τα παιδιά και οι νέοι βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σκάκι. Είχαμε τη συμπαράσταση των γονέων και αναπτύχθηκε ένα πνεύμα το οποίο ήταν χριστουγεννιάτικο, αλλά και αυτό που χαρακτηρίζει το σκάκι. Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα ότι στις μελλοντικές εκδηλώσεις του Ομίλου μας θα έχουμε την ίδια επιτυχία. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά».

img_5663

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Β

Παράλληλα με το “μεγάλο” τουρνουά, διεξήχθη το τουρνουά Β το οποίο απευθυνόταν σε αρχάρια παιδιά και ήταν διάρκειας 5 γύρων. Οι φερέλπιδες σκακιστές τα πήγαν πολύ καλά, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

nipia-2

Οσον αφορά τις συμμετοχές είναι οι εξής: Αρτζουχαλζής Δημήτρης, Βακάλη Ελλη, Γιαννούλης Βαγγέλης, Καντανολέων Λευτέρης, Κωνστανταράκης Στάθης, Μαρκάκης Αλέξανδρος, Μαρκάκης Δομίνικος-Βασίλης, Ντουσάκη Χαρά, Πάγκαλου Σοφία, Παπαδάκης Αγγελος, Σγουρού Τέρψη, Στράλης Γιώργος, Συναχίρης Αλέξανδρος, Τσεκούρα Κατερίνα, Χαβρές Λάμπρος και Χουδαλάκη Ευαγγελίνα.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΗΠΙΩΝ

Σημειώνεται επίσης ότι παράλληλα με τα δύο τουρνουά, Α και Β, διεξήχθη ένα ακόμα που αφορά αυτό των νηπίων, με τους πολύ μικρούς σκακιστές να παίζουν μεταξύ τους και να κερδίζουν το θαυμασμό.

nipia

Ειδικότερα, οι συμμετοχές είναι οι εξής: Ανδρουλάκη Αναστασία, Αρχοντάκης Γιάννης, Γκέντσης Νικόλας, Δρουμπάκης Ανδρέας, Μανιατάκη Αγάπη, Μανουσάκης Σπύρος, Μαυράκης Θεόδωρος, Μπολουδάκης Γιώργος, Ντερμανάκης Βαγγέλης, Παπαδάκης Νίκος, Πατεράκης Γιάννης, Τριπολιτσιώτης Γρηγόρης και Φουντουλάκη Ρία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες είναι τα εξής:

• ΓΕΝΙΚΗ

1ος Λυράκης Σταύρος
2ος Μαρινάκης Χρήστος
3ος Σηφογιαννάκης Ανδρέας & Βαρδάκης Στέλιος

• ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Χατζηπαναγιώτου Ασημένια
2η Φανδρίδη Ανδρια
3η Τζουγκαράκη Ευσταθία

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ

1ος Μαρινάκης Χρήστος
2ος Παυλουδάκης Βασίλης
3ος Βουλγαράκης Γιάννης

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ

1η Καντεράκη Μυρτώ
2η Βακάλη Αθηνά
3η Γιώτσα Μαριλένα

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

1ος Σηφογιαννάκης Ανδρέας
2ος Βυζιράκης Σταύρος
3ος Μαυρίδης Θάνος

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

1η Αλειφέρη Κατερίνα
2η Παυλουδάκη Καλλιόπη

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

1ος Παυλουδάκης Γιώργος
2ος Αλειφέρης Γιάννης
3ος Χριστοδουλάκης Μιχάλης

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

1η Βακάλη Αριάδνη

• ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

1ος Μαυρίδης Εμμανουήλ
2ος Σαμπάνης Θάνος
3ος Μελετίου Αρης

• ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

1η Μανιατάκη Μαριλένα