Με ψυχή ο ΟΑΧ “καθάρισε” τον ΠΑΟΚ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη σειρά των αγώνων απέναντι στον ΠΑΟΚ ο ΟΑΧ, κερδίζοντας με μεγαλύτερη άνεση απ’ ό,τι δηλώνει το τελικό σκορ 86-80.

Παρά την απρόσμενη απουσία της Σαμπρίνα Χάινς η οποία λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω διαστρέμματος, τα κορίτσια που χρησιμοποιήθηκαν από τον Αντώνη Λάππα κατέθεσαν ψυχή, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική εμφάνιση στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων, κερδίζοντας για τρίτη φορά φέτος τον ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας έτσι την πορεία τους στα πλέι οφ.

Ο ΟΑΧ έφτασε τη διαφορά μέχρι και στους 21 πόντους, καθώς στα μέσα της 4ης περιόδου βρέθηκε να κερδίζει με 77-56, ωστόσο μία σειρά από αστάθμητους παράγοντες, με σημαντικότερο τον τραυματισμό της Τζόνσον, η οποία έμεινε για λίγα λεπτά εκτός βοήθησε τον ΠΑΟΚ να γυρίσει το ματς και ουσιαστικά να καταφέρει στα τελευταία λεπτά να μπει στην διεκδίκηση του αποτελέσματος, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο ΟΑΧ εξασφαλίζει έτσι την πρόκριση στον επόμενο γύρο όπου θα βρει απέναντι του τη Νίκη Λευκάδας, κόντρα στην οποία χρειάζεται επίσης μία νίκη σε τρία παιχνίδια για να εξασφαλίσει την 5η θέση, ενώ το σημαντικό είναι ότι “τσέκαρε” ήδη το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.

Ολα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με την Τζόνσον να κάνει και πάλι ένα σπουδαίο παιχνίδι, σημειώνοντας 37 πόντους, έχοντας και 10 ριμπάουντ.

Ο ΟΑΧ επίσης όμως εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια, σκοράροντας άλλωστε 10 τρίποντα.

Διαιτητές: Ζακεστίδης – Λεβεντάκος – Αργυρούδης
Δεκάλεπτα: 24-11, 43-31, 66-50, 86-80

ΟΑ Χανίων (Αντώνης Λάππας): Κλιματσάκη, Γεροστέργιου Χ. 14(4), Μανουκάκη, Κόνιαλη 6(2), Ακλ 18(1τρ. 10 ριμπ.), Γεροστέργιου Μ. 10(3), Φάρρου 1, Τζόνσον 37 (14 ριμπ.)

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αγγελίδης): Κιλαζίδου 10, Κιολέογλου, Στεφανάκη, Γουίλιαμς 12, Γουίλσον 18(1), Καρλάφτη 10(2), Πέρι 10, Κολλάτου 20 (1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ