“Φλέρταρε” με τη νίκη στην πρεμιέρα ο ΟΑΧ

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα για τον ΟΑ Χανίων στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 γυναικών. Η ομάδα του Ισπανού, Αλβαρο Φερνάντεθ, γνώρισε την ήττα από τον Εύνικο με 50-41 σε παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού.

Με τον ΟΑΧ ν’ αγωνίζεται χωρίς τη δεύτερη Aμερικανίδα παίκτρια του, την Τέιλορ Τζόουνς η οποία βρίσκεται εκτός λόγω τραυματισμού, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να παρουσιάσει ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο, φλερτάροντας με την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι παίκτριες του Εύνικου και οι περισσότερες επιλογές που είχε στη διάθεση του ο κόουτς Βελτσίστας έδωσαν την ευκαιρία της φιλοξενούμενες να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τα Χανιά, κάνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΑΧ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 12-10, όμως τα πράγματα αντιστράφηκαν από τη δεύτερη περίοδο και μετά, με τον Εύνικο να προηγείται με 8 πόντους διαφορά στο ημίχρονο (24-32).

Στο τρίτο δεκάλεπτο και με όπλο την άμυνα, ο ΟΑΧ ψαλίδισε τη διαφορά στους 4 πόντους (33-37) αλλά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν ν’ ανοίξουν πάλι τη διαφορά η οποία “κλείδωσε” στους 9 πόντους.

Η Σμιθ ήταν η πρώτη σκόρερ για τον ΟΑΧ με 17 πόντους ενώ η Μπατλς για τον Εύνικο σημείωσε 16.

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ-ΕΥΝΙΚΟΣ 41-50

Διαιτητές: Σκανδαλάκης – Γαρινή – Δελαγραμμάτικας (Πετράκης)
Δεκάλεπτα: 12-10, 24-32, 33-37, 41-50

ΟΑ Χανίων (Αλβαρο): Πολυανίδη, Λαγωνικάκη, Κασάπη 8(2), Καούκη 4(1), Ράτσα 1, Μαυράκη, Μαριάνοβιτς 7, Λίτσι 4, Μανουκάκη, Σμιθ 17.

Εύνικος (Γιώργος Βελτσίστας): Στούπα 3(1), Μπατλς 16(1), Εμμανουηλίδου 5(1), Χατήρα, Σταμάτη 3, Κασάπογλου 4, Κριμιτζά 2, Βιντσιλαίου 2, Μπέρκμαν 15.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ