Ανακοινώθηκαν αποφάσεις για το πινγκ πονγκ σε συνέντευξη Τύπου

Σημαντικές ανακοινώσεις για το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΟΑΧ υπήρξαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία του Ομίλου.

Ο πρόεδρος, Παναγιώτης Τζινευράκης και η γενική γραμματέας, Κική Ερηνάκη αναφέρθηκαν σε δύο σημαντικά θέματα, τα οποία αφορούν το άθλημα του πινγκ πονγκ, το ένα από τα οποία έχει να κάνει με την ανδρική ομάδα και το άλλο με την επιστροφή μέρους του τμήματος εντός του ιστορικού κτιρίου της Αντισφαίρισης.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Τζινευράκης, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου ως εξής: «Ως νέα διοίκηση που έχουμε αναλάβει τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων τους 6 τελευταίους μήνες στην αρχή των προγραμματικών μας δηλώσεων είχαμε πει ότι θ’ ασχοληθούμε πάρα πολύ με το τρίπτυχο λειτουργία τμημάτων – υποδομές – εξωστρέφεια. Νομίζω ότι και στα τρία πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Ο Ομιλος Αντισφαίρισης ετοιμάζει μεγάλα γεγονότα τα οποία θα φιλοξενήσει στο χώρο του και θα τ’ ανακοινώσει σύντομα. Να σημειώσουμε ότι στο τένις έχουμε προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές, όπως και στο μπάσκετ επίσης, με κοινό παρανομαστή το να βασιζόμαστε στους δικούς μας αθλητές. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ απασχολήσουμε το κοινό με το τμήμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΧ, προχωρώντας στη συνέχεια στις ανακοινώσεις του σωματείου: «Μετά από 20 χρόνια επιστρέψαμε το πινγκ πονγκ στον τελευταίο όροφο του κτιρίου της Αντισφαίρισης. Είναι ο μοναδικός χώρος στα Χανιά, στο αστικό και το υπεραστικό κομμάτι, που μπορεί κάποιος ν’ ασκηθεί, να αθληθεί και να ασχοληθεί με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Αυτή ήταν μία υποχρέωση μας γιατί περιλαμβάνεται μέσα στο καταστατικό του Ομίλου. Πάρα πολλές γενιές πολιτών Χανιωτών έχουν εμπειρίες, μνήμες και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί από την επόμενη χρονιά».

Φωτογραφίες από τα τραπέζια που έχουν τοποθετηθεί στο κτίριο του ΟΑΧ για το πινγκ πονγκ.

Σχετικά με το δεύτερο ανακοινώσιμο θέμα, ο κ. Τζινευράκης γνωστοποίησε την απόφαση που ελήφθη για την ανδρική ομάδα μετά τον υποβιβασμό της στην Α2. «Ο δεύτερος σημαντικός λόγος που σας καλέσαμε είναι ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση μετά από 21 συναπτά έτη δεν θα είναι πια στην Α1 κατηγορία», ανέφερε. «Θα στηριχτεί στους δικούς της αθλητές, ξεκινώντας από τις μικρές κατηγορίες με την προοπτική και το όραμα να κάνουμε μία δική μας ομάδα, με δικά μας παιδιά και να επανέλθουμε στις δόξες που μας έχει χαρίσει η επιτραπέζια αντισφαίριση χάρη και στους εφόρους που τόσα έχουν προσφέρει στο τμήμα αυτό, όπως είναι η κα Ερηνάκη και ο κ. Μαυροματάκης».

Ακολούθως το λόγο πήρε η κα Ερηνάκη, η οποία επί σειρά πολλών ετών ήταν η έφορος του τμήματος πινγκ πονγκ.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι μέρος του τμήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει μεταφερθεί στο κτίριο του ΟΑΧ, που είναι πραγματικά ένας ιδανικός χώρος. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ που συμφώνησαν σε αυτήν την μετακίνηση, όμως ένα ακόμα επίσης ζωντανό κομμάτι του τμήματος βρίσκεται στο Πολυκλαδικό. Και τα δύο τμήματα έχουν κοινούς στόχους: ισχυρές ακαδημίες και πρωταθλητισμός σε υψηλό επίπεδο. Αλλωστε, πρόσφατα ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων και εφήβων νεανίδων όπου η αθλήτρια του σωματείου μας, Στέλλα Μαυροματάκη, είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία. Ετσι το τμήμα και το σωματείο μας δείχνουν ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή υποδομή η οποία ανεβαίνοντας επίπεδο κάθε χρονιά μας φέρνει επιτυχίες ως αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς», είπε στην αρχική της τοποθέτηση η Κική Ερηνάκη, μιλώντας στη συνέχεια για την ανδρική ομάδα της Α2.

«Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων έχει αποδείξει τη δυναμική του, τη σοβαρότητα και το ήθος του, αλλά και την επιμονή ν’ αγωνίζεται στα σαλόνια που είναι η Α1 Εθνική κατηγορία. Την χρονιά που τελείωσε, συνέβησαν διάφορα όπου μεταξύ άλλων είχαν να κάνουν και με σοβαρές ασθένειες αθλητών μας, οι οποίοι όμως αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και αυτό έφερε ως συνέπεια να πέσουμε κατηγορία. Σκεφτήκαμε πάρα πολύ το εάν θέλουμε να είμαστε στην Α2 και να προσπαθήσουμε ν’ ανέβουμε ή να ισχυροποιήσουμε τις μικρές κατηγορίες, να δώσουμε ένα τεράστιο αβαντάζ στα μικρά παιδιά. Εχουμε δει τη μεγάλη δυναμική που έχουν αυτά τα παιδιά κι έτσι αποφασίσαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουν από την μικρή κατηγορία, την Β’ Εθνική και με τις δικές τους δυνάμεις να μπορέσουν ν’ ανέβουν σιγά-σιγά τα σκαλοπάτια των Εθνικών κατηγοριών. Αυτό που αποφασίσαμε για πρώτη φορά είναι η ομάδα μας, το τμήμα, να μην αγωνιστεί στην Α2 ανδρών και να ξεκινήσουμε με τους παίδες. Αυτοί οι παίδες ευελπιστούμε ότι σε 2-3 χρόνια θα βρεθούν στην Α2 και από εκεί για πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον για μία δεκαετία, θα τους έχουμε να στηρίζουν την ομάδα μας χωρίς να ψάχνουμε κάποιον να την συμπληρώσει κλπ. Να πω ότι ανέκαθεν εάν στην ομάδα μας χρειαζόταν κάποιος παίκτης στην Α1, επιλέγαμε πάντα από τις νεαρές κατηγορίες στη χώρα μας έτσι ώστε να δώσουμε ένα μεγάλο προβάδισμα σε αυτά τα παιδιά. Ποτέ ο ΟΑ Χανίων δεν αγωνίστηκε με παίκτες από το εξωτερικό, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η Α2 Εθνική κατηγορία είναι γεμάτη με ξένους παίκτες και φυσικά όλη η Α1. Να πω εξάλλου ότι κάποιες ομάδες αγωνίζονται αποκλειστικά με ξένους. Αυτό δεν θα το έκανε ποτέ ο ΟΑΧ.. Αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε, είναι όπως με το μπάσκετ ένα ντόμινο επιτυχίας. Το ίδιο επιδιώκουμε και στην επιτραπέζια αντισφαίριση».

Ο κ. Τζινευράκης, ο κ. Γιουρμετάκης, η κα Ερηνάκη και ο προπονητής του ΟΑΧ, Μανώλης Σγουρομάλλης μαζί με δύο νεαρούς αθλητές του ΟΑΧ.

Η κα Ερηνάκη ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην ομάδα των κοριτσιών που από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην Α2. «Πρόκειται για κορίτσια που είναι δικά μας, αποτελούνται δηλαδή από παιδιά που έχουν περάσει από τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Μόνα τους θα καταφέρουν να ανέβουν στην Α1 γυναικών», επεσήμανε. «Ωστόσο, μεγαλώνουν και τα αγόρια και κάποια στιγμή θα βρεθούν να παίζουν παράλληλα όλοι οι παίκτες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΟΑΧ στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας! Θέλω να πω ευχαριστώ πέρα από τον πρόεδρο και στο ΔΣ, ιδιαιτέρως στον κ. Μαυροματάκη ο οποίος είναι έφορος στο τμήμα και αγωνίζεται πάρα πολύ σκληρά για το γυναικείο τμήμα. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», ήταν η τοποθέτηση της κας Ερηνάκη.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο αντιπρόεδρος, Μανώλης Γιουρμετάκης και ο ταμίας, Μάκης Μπολάκης.