Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο ανοικτό πρωτάθλημα

Ολα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του πανελλήνιου ανοικτού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), με την ονομασία “Χανιά 2016”, που φιλοξενείται αυτό το σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού.

Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση για το συγκεκριμένο άθλημα που γίνεται τους τελευταίους μήνες στα Χανιά, με την πρώτη απόπειρα να έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Οι ίδιες προσδοκίες υπάρχουν και αυτή τη φορά, με τους διοργανωτές, ανθρώπους του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων να έχουν φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη το απόγευμα παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντισφαίρισης, στο πλαίσιο της οποίας προχώρησαν σε δηλώσεις η έφορος του ΟΑΧ και β’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Κική Ερηνάκη και η προπονήτρια του Ο.Α. Χανίων, Κατερίνα Χριστοφοράκη.

xristoforidou-erinaki

«Είμαστε πανέτοιμοι να διοργανώσουμε στην πόλη μας το πανελλήνιο ανοικτό πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό του Κλαδισσού που είναι ένας πολύ μεγάλος και άνετος χώρος, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και αίθουσες προετοιμασίας για τα παιδιά», τόνισε αρχικά η κα Ερηνάκη, συνεχίζοντας ως εξής: «Θα έχουμε γιατρούς, γυμναστές που θα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση, καθώς και φυσικοθεραπευτή. Πιστεύω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή διαφήμιση και το σημαντικό είναι ότι θα υπάρξει η δυνατότητα μιας περαιτέρω γνωριμίας με το πινγκ πονγκ στα Χανιά. Είναι αγώνες που δίνουν την ευκαιρία στους Χανιώτες να γνωρίσουν το άθλημα, αλλά και τους ίδιους τους συμμετέχοντες αθλητές μας να βρεθούν στο δικό τους χώρο, παίζοντας ουσιαστικά στην πόλη τους. Αυτό ήταν μια πρόκληση προκειμένου να πάρουμε τη διοργάνωση. Αυτή που διοργανώσαμε πέρσι πήγε πάρα πολύ καλά και φέτος πιστεύουμε ότι θα πάμε εξίσου καλά. Μελανό σημείο είναι η έλλειψη κυλικείου στον Κλαδισσό. Ενα τέτοιο κλειστό που λειτουργεί επί 10 χρόνια και δεν έχει τη δυνατότητα να έχει μόνιμα κυλικείο, ανεξάρτητα το ποιος το αναλαμβάνει. Αυτό το θέμα, που είναι πολύ σοβαρό, φροντίσαμε να το λύσουμε με κέτερινγκ», κατέληξε η κα Ερηνάκη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο οικοδεσπότης ΟΑΧ θα συμμετάσχει με 20 περίπου αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων, Παίδων-Κορασίδων και Νεανίδων.

xristoforidou

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η προπονήτρια, Κατερίνα Χριστοφοράκη: «Περιμένουμε υψηλές επιδόσεις από τους αθλητές μας και ειδικότερα στις κατηγορίες Κορασίδων και Νεανίδων. Στα αγόρια κυνηγάμε επίσης να βρεθούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, αλλά βασικός μας στόχος είναι η απόκτηση εμπειριών».

afisa-panellinio-ping-pong

Συνολικά στους αγώνες αναμένεται να βρεθούν 100 περίπου αθλητές από 27 διαφορετικά Σωματεία από όλη την Ελλάδα. Εκτός του Ο.Α. Χανίων, συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή των χορηγών.
Οσον αφορά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, έχουν οριστεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα το Σάββατο και μεταξύ 9 π.μ. – 2 μ.μ. την Κυριακή.