Ασημένιο μετάλλιο για τη Δερμιτζάκη με την Εθνική Νεανίδων

Με μια μεγάλη επιτυχία, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το στόχο που είχε θέσει στο τουρνουά και που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στην Α’ κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στα Σκόπια.

Στην αποστολή της Εθνικής Νεανίδων συμμετείχε η Ευτυχία Δερμιτζάκη. Η αθλήτρια του ΟΑΧ έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Ειδικότερα μετά από μια εξαιρετική πορεία, η Ελλάδα έφτασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παίζοντας απέναντι στην Φινλανδία, όπου γνώρισε την ήττα με 63-56.

Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη νίκη σημειώθηκε σε βάρος της Τουρκίας, στον ημιτελικό, με σκορ 58-56, καθώς αυτή η νίκη χάρισε στις Ελληνίδες την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Η Εθνική μας έδωσε προηγουμένως έξι παιχνίδια, στα οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της η Ευτυχία Δερμιτζάκη. Η καλύτερη της εμφάνιση σημειώθηκε στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής απέναντι στην Αυστρία, όπου η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια σημείωσε 12 πόντους.

Ειδικότερα, η Ελλάδα επιβλήθηκε των Σλοβακίας (73-38), Ρουμανίας (63-51), Σκοπίων (48-38), Ιρλανδίας (51-40), Αυστρίας (68-48) και Ολλανδίας (63-56).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ