Αυλαία την Παρασκευή στο Σκακιστικό Τουρνουά “Αποκόρωνας 2017”

Την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα με τους αγώνες του 1ου γύρου, ξεκινά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Αποκόρωνας 2017”, που συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας.

Το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Αποκόρωνας 2017”, θα διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ 25 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου στην Πλάκα με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Χρυσοί χορηγοί του τουρνουά είναι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. και η Κατασκευαστική Εταιρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ενώ υπάρχουν συνολικά χρηματικά έπαθλα 5.000 ευρώ και ειδικά έπαθλα για τις κατηγορίες νέων αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18, 16, 14, 12, 10 και 8 ετών.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 110 σκακιστές, ανάμεσα τους 10 γκρανμαίτρ και 9 διεθνείς μαιτρ, γεγονός που ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών και αποτελεί νέο ρεκόρ για τις σκακιστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως για πρώτη φορά συμμετέχουν σκακιστές από 13 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Αρμενία, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Αγγλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία και ΗΠΑ!

Ακόμη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζεται η πολύτιμη χορηγία του πρακτορείου Status Tourism Agency εξασφαλίζοντας έτσι καθημερινά τη δωρεάν μεταφορά από τα Χανιά στην Πλάκα, όλων των σκακιστών από τα Χανιά που θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Ενα λεωφορείο του πρακτορείου, κάθε μέρα, μια ώρα πριν την έναρξη του γύρου θα αναχωρεί από το Ρολόι (μπροστά από το εντευκτήριο του ΟΑΧ) για την Πλάκα και θα επιστρέφει στα Χανιά, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, διευκολύνοντας έτσι γονείς και παιδιά, φίλους του πνευματικού αθλήματος, που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα σκακιστικό τουρνουά με μεγάλο ενδιαφέρον. Επισημαίνεται στους ενδιαφερόμενους πως την Παρασκευή για τον 1ο γύρο το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τα Χανιά στις 3.00μμ.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ. Μια ειδική προσφορά της διοργάνωσης, είναι η δωρεάν προπονητική υποστήριξη που θα παρέχει σε όλους τους αγωνιζόμενους ο Διεθνής Μαιτρ, προπονητής και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης. Κάθε απόγευμα, 1 ώρα μετά την έναρξη του γύρου και για τις επόμενες 3 ώρες, θα είναι διαθέσιμος για ανάλυση των παρτίδων και γενικότερη προπονητική υποστήριξη.

Επίσης, μέσα στα πλαίσια του τουρνουά θα διεξαχθεί συζήτηση με εισηγητή πάλι τον διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη (έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο) με θέμα “Σκάκι και Ανάπτυξη του Χαρακτήρα”.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο site www.oax-chess.com και στους Γιώργο Μυλωνάκη 6972442935 και Νίκο Σγουρό 6978777543