Δεύτερες στην Ελλάδα οι Κορασίδες του ΟΑΧ

Σταθερά στην κορυφή του πινγκ πονγκ παραμένει η ομάδα Κορασίδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στη Φλώρινα, οι Κορασίδες του ΟΑΧ, Μαρία Λαδάκη, Ρόδω Πιπεράκη, Στέλλα Λαδάκη και Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη μετά από μια εξαιρετική πορεία κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό και να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στην Ελλάδα. Μπορεί να μην τα κατάφεραν γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από Αθλητικό Όμιλο Άρη 2006 αλλά η επιτυχημένη παρουσία τους πιστοποιεί το μεγάλο ταλέντο που τις διακρίνει αλλά και πως το μέλλον τους ανήκει.

Korasides2016

Σύμφωνα με την έφορο του Τμήματος πινγκ πονγκ του ΟΑΧ, Κική Ερηνάκη: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Το τμήμα Πινγκ Πονγκ του Ο.Α. Χανίων είναι από τα πρώτα σε επιδόσεις υψηλού επίπεδου στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και ειδικότερα στο καθένα ξεχωριστά. Οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως αξίζει να προσπαθούμε και να ελπίζουμε για ολοένα και καλύτερες ημέρες και αυτά τα παιδιά αυτά είναι μια ζωντανή απόδειξη. Συγχαρητήρια στον προπονητή, Μιχάλη Αγγελίδη και στους γονείς όπου με τόσες θυσίες υποστηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους. Όλοι μαζί συνεχίζουμε λοιπόν γιατί αυτό το καλοκαίρι μας περιμένουν οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες με την Εθνική ομάδα».

Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Ο ΟΑΧ συμμετείχε στο 2ο όμιλο φτάνοντας στην κατάκτηση της 1ης θέσης μετά τις νίκες που σημείωσε με 3-1 επί του Βύρωνα και του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και 3-0 σε βάρος του Παγχιακού. Τα κορίτσια απέκλεισαν στην 4άδα τους Φοίνικες Πάτρας με 3-1 εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό.

Εκεί, ο ΟΑΧ αντιμετώπισε τον Αρη 2006, με τη διακύμανση του τελικού 3-1 να είναι η εξής:

• Έλλη Φίσερ-Ρόδω Πιπεράκη 3-0 (11-3, 11-7, 11-4)
• Φοίβη Πεχλιβανίδη-Mαρία Λαδάκη 1-3 (2-11, 3-11, 11-7, 3-11)
• Ιωάννα Γερασιμάτου-Στέλλα Λαδάκη 3-0 (11-5, 11-7, 11-6)
• Έλλη Φίσερ-Μαρία Λαδάκη 3-0 (11-3, 11-3, 11-5)

ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ

Στα διπλά, συμμετείχαν τρεις αθλήτριες του ΟΑΧ, με τη Μαρία Λαδάκη να αποτέλεσε δίδυμο με την Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά) οι οποίες βρέθηκαν στον τελικό, αλλά εκεί ηττήθηκαν με 3-0 (11-6, 11-6, 11-5) από τις Έλλη Φίσερ / Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006).

Τα άλλα δύο κορίτσια, Στέλλα Λαδάκη και Ρόδω Πιπεράκη κατέκτησαν την 3η θέση χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό από τις Μαρία Λαδάκη και Παπαδημητρίου.

ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ

Τέλος, στα ατομικά, η Μαρία Λαδάκη κατάφερε την πιο σημαντική διάκριση κατακτώντας την 3η θέση και πλέον είναι πολύ κοντά στην κλήση της στην Εθνική Κορασίδων. Επίσης, σπουδαία πορεία είχε η Χανιώτισσα Γιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού) η οποία έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Στέλλα Λαδάκη και η Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη πέρασαν στην 16άδα αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκαν, ενώ η Ρόδω Πιπεράκη αποκλείστηκε στους ομίλους.