Δεν έχουν τέλος οι επιτυχίες των παιδιών του ΟΑΧ στο σκάκι

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τους σκακιστές του ΟΑ Χανίων, οι οποίοι πιστοποιούν για μια ακόμη φορά τις μεγάλες τους δυνατότητες.

Αυτή τη φορά, συμμετείχαν στο 1ο τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) για το 2024 που διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο την Κυριακή 3 Μαρτίου από την Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε σε ένα δυναμικό περιβάλλον, με μεγάλο ανταγωνισμό. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε γρήγορες παρτίδες σκακιού, προκειμένου να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με την επιδεξιότητα και τη συγκέντρωσή τους, τα παιδιά του ΟΑΧ πραγματικά ξεχώρισαν.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

–1ος στη Γενική Κατάταξη: Μαυρίδης Μάνος (6 βαθμούς σε 7 αγώνες)

-1ος στα Αγόρια κάτω των 10 ετών: Καλλιγέρης Γιάννης (5 βαθμούς σε 7 αγώνες)

-2ος στα Αγόρια κάτω των 10 ετών: Σκουλάς Σταύρος (5 βαθμούς σε 7 αγώνες)

-1η στα Κορίτσια κάτω των 10 ετών: Μαυρίδη Μαρίλεια (3 βαθμούς σε 7 αγώνες)

-2η στα Κορίτσια κάτω των 14 ετών: Νικολοζάκη Μελίνα (3 βαθμούς σε 7 αγώνες)

Στο τουρνουά επίσης συμμετείχαν οι: Μπενάκης Γιάννος (4β.), Γκούβρας Κωνσταντίνος (4β.), Μετζιδάκης Δημήτρης (4β.) και Σκουλάς Δημήτρης (2β.)

Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή και τις επιδόσεις των παιδιών μας. Αν και για μερικά από αυτά, το τουρνουά αυτό ήταν ένα από τις πρώτες τους σκακιστικές εμπειρίες, κατάφεραν να ανταγωνιστούν επιτυχώς με παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία.

Το συγκεκριμένο τουρνουά σκακιού rapid αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της σκακιστικής τους πορείας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται ως σκακιστές και ως άνθρωποι. Επιμένουμε στην υποστήριξή μας προς όλα τα παιδιά που αγαπούν το σκάκι και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες.