Δεύτερη θέση στο πανελλήνιο Κ10 ο Λαζάκης

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε ο Μάριος Λαζάκης στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος αντισφαίρισης Κ10 που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του “Marathon Country Tennis Club” στο Μαραθώνα.

Ο αθλητής του ΟΑΧ κατάφερε να λάβει μέρος στον τελικό, κατακτώντας τη 2η θέση στο τουρνουά στο οποίο πήραν μέρος συνολικά 150 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Λαζάκης σημείωσε μια… ντουζίνα νίκες, αποκλείοντας κατά σειρά στα προκριματικά στους Καναβό (ΑΟΑ Πεύκης) με 6-0, Αντωνάκο (ΑΓΟ Θεσπρωτικού) με 6-2 και Γιώτη (ΑΑ Ιωαννίνων) με 6-1. Ετσι, με τρεις νίκες προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό, όπου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αποκλείοντας στη σειρά τους Σιδεράκo (ΑΣ Ορφέας Λάρισας) με 6-1, Δάσκο (ΑΟΑ Πεύκης) με 6-0, Πετράκη (Ηράκλειο ΟΑΑ) με 6-1, Πουντζά (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) με 6-0 και Τρούλη (Ηράκλειο ΟΑΑ) στον ημιτελικό, με 6-3. Στον τελικό, αν και ο Λαζάκης ξεκίνησε δυναμικά με 2-0 games το ματς ήρθε σε ισορροπία και μετά από μια δυνατή μάχη ο Θεόφιλος Τσοκάνης (ΑΟΑ Χαϊδαρίου) επικράτησε με 3-6.

Εκτός του Λαζάκη στο ίδιο τουρνουά πήραν μέρος και οι Μάνος Μπαντουράκης και Δημήτρης Αραβοσιτάς. Ο πρώτος έφτασε μέχρι τους “16”, ενώ ο Αραβοσιτάς συμμετείχε στο κυρίως ταμπλό όπου γνώρισε την ήττα στον πρώτο γύρο.

Συγκεκριμένα η πορεία για τον Μπαντουράκη στα προκριματικά ήταν η εξής:
Τζανέτος (ΑΣΑ Πανοράματος), 6-0.
Καντζάβελος (ΑΚΑ Μαραθώνα), 6-0.
Παυλίδης (ΣΑ Σπάτων), 6-0.
Και στο κυρίως ταμπλό:
Ριτζάκης (ΟΑ Σούδας), 6-1
Μπαντζάκας (ΟΑ Χρυσός), 7-5.
Χατζηνικολάου (ΟΑ Βούλας), 1-6.

Αντίστοιχα για τον Αραβοσιτά, στα προκριματικά:
Κωστούρος (ΑΟΑ Ρήγας Αργολίδας), 6-4.
Μωραΐτης (ΟΑ Χαλκιδας), 6-3.
Παπανίκας (ΟΑ Βούλας), 6-0.
Και στο κυρίως ταμπλό:
Τσακίρης (ΟΑ Βούλας), 2-6.

Οι αγώνες διεξήχθησαν από το Σάββατο 30 Απριλίου ως και την Πέμπτη 5 Μαΐου.