Διακρίσεις για παμπαίδες στα προκριματικά σε Ηράκλειο και Αθήνα

Με επιτυχία για τον ΟΑΧ διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Μαρτίου οι αγώνες των προκριματικών για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ παμπαίδων σε Ηράκλειο και Αθήνα.

Ειδικότερα στο Ηράκλειο, ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων επικράτησε ολοκληρωτικά, καθώς κατέκτησε και τις τέσσερις προκρίσεις της περιφέρειας με όλους τους υπόλοιπους αθλητές του να συγκαταλέγονται μέσα στην οκτάδα.

Στους δύο ημιτελικούς πήραν μέρος οι Μανώλης Τζούγκαρης και Δημήτρης Πετράκης με τον πρώτο να εξασφαλίζει σ’ έναν συναρπαστικό αγώνα το εισιτήριο για τον τελικό ενώ στον δεύτερο ημιτελικό ο Γιώργος Πετράκης επικράτησε στα σημεία του Δημήτρη Μαρκαντωνάκη.

Στον συναρπαστικό τελικό πρωταθλητής Περιφέρειας Κρήτης αναδείχθηκε ο Τζούγκαρης.

Οι αθλητές που συμπλήρωσαν την οκτάδα, κάνοντας το απόλυτο για τον ΟΑΧ είναι οι Φάνης Μαρκουλάκης, Οδυσσέας Πουλάκης και Νικόλαος Τσουβαλάκης.

Να σημειωθεί ότι για όλα τα παιδιά του Ομίλου Αντισφαίρισης ήταν η πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημους αγώνες και αγωνιζόμενοι απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους αθλητές από τους άλλους Νομούς πέτυχαν το απόλυτο.

Στην Αθήνα υπήρξαν επίσης μεγάλες συγκινήσεις, καθώς ο Στέφανος Μαυροματάκης ξεκινώντας από ranking Νο12 αφού πέρασε από τους ομίλους αήττητος κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον πολύ πιο έμπειρο, Αναστ. Φουσέκη, νούμερο 3 της κατάταξης, τον οποίο νίκησε με σκορ 3-1. Στον δρόμο για τον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Αλεξανδρίδη τον οποίο επίσης ξεπέρασε με σκορ 3-2, αλλά στην προσπάθειά του για τον τελικό σταμάτησε στον ημιτελικό ο Γεωργαλίδης (Νο 2 στο ranking).

Ο Αγγελίδης αφού πέρασε την 16άδα χωρίς αγώνες λόγω κατάταξης απέκλεισε τον Μυλωνά εύκολα με σκορ 3-0 και σταμάτησε στην οκτάδα από τον Κιοσελόγλου (Νο 1 στο ranking).

Αμφότεροι οι αθλητές προκρίθηκαν στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος όπου μαζί με τους τέσσερις από την περιφέρεια Κρήτης θ’ αποτελέσουν την αποστολή για τον ΟΑΧ τον προσεχή Ιούνιο.