Διακρίσεις στο Πανελλήνιο Juniors στα Μικτά για Μπαλάσκα και Ζερβό

Την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται επιβεβαίωσαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Juniors οι τενίστες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων. Η 3η και η 4η θέση στα Μικτά στην κατηγορία 16 ετών για τη Βασιλική Μπαλάσκα και 12 ετών για τον Στέλιο Ζερβό είναι οι σημαντικότερες διακρίσεις που κατάφερε ο ΟΑΧ, που αν μη τι άλλο έλαβε μέρος με επιτυχία στους αγώνες που διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αλέξανδρου Β’ στον Μαραθώνα, το διάστημα από 4 έως 25 Απριλίου.

Ειδικότερα, η Βασιλική Μπαλάσκα συνέθεσε δίδυμο στα Μικτά με τον Βασίλη Σιούλη (Α.Ο. Μέγας Αλέξανδρος), με τους δυο τους να καταφέρνουν να φτάσουν σε 4 νίκες. Μάλιστα, στο β’ γύρο επικράτησαν του Νο1 Ελλάδας Αριστοτέλη Θάνου (ΑΟΑ Ηλιούπολη) που αγωνίστηκε μαζί με την Ελένη Τζιβελέκη (Γ.Ο. Περιστερίου), ενώ στον ημιτελικό έχασαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Αλέξανδρο Ρουμπή (Ο.Α. Χαλκίδας) και Γαβριέλα Χαραλαμπίδη (ΑΟΑ Πατρών) με 2-0 σετ.

Mπαλάσκα και Σιούλης. 

Η 4η θέση στα Μικτά 12 ετών προέκυψε από τον Στέλιο Ζερβό που αγωνίστηκε μαζί με τη Ναταλία Κασσή (ΑΟΑ Χαϊδαρίου), χάνοντας στον ημιτελικό από τους Σπύρο Χρήστου (Α.Ο. Μέγας Αλέξανδρος) και Αθηνά Πίττα (ΑΟΑ Σταυρούπολης Ιφιττος).

Επίσης, ο Στέλιος Ζερβός μαζί με τον Τζώρτζη Κοκκινάκη βρέθηκαν στην 8άδα στα Διπλά (Αγόρια 12 ετών), σημειώνοντας δύο νίκες, ενώ στα προημιτελικά έχασαν από τους φιναλίστ και Νο2 του ταμπλό, Νικόλαο Αδαμόπουλο (Ο.Α. Πετρούπολης) και Ευγένιο Βασιλάκη (ΑΣΝ Βουτζά Πρόοδος). Στην 8άδα στα Διπλά βρέθηκε και η Στελλίνα Μαρινάκη που αγωνίστηκε μαζί με την Ιφιγένεια Καυκά (ΑΟΑ Παπάγου) φτάνοντας σε δύο νίκες και στη συνέχεια τα δύο κορίτσια έχασαν από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες και Νο1 του ταμπλό Μιχαέλα Λάκη (Ο.Α. Φοίβος Λάρισας) και Αθηνά Πίττα (ΑΟΑ Σταυρούπολης Ιφιττος).

Στα Μονά, ο ΟΑΧ είχε δύο αθλητές που έφτασαν στη φάση των “16” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τον Τζώρτζη Κοκκινάκη (Α12) και τη Μύριαμ Μιουμπή (Κ16). Ο Κοκκινάκης κέρδισε στον α’ γύρο του κυρίως ταμπλό (“64”) τον Ιωάννη Αλεξανδρή (ΑΟΑ Ποσειδών Θεσσαλονίκης) και στη φάση των “32” τον Δημήτρη Χατζηνάσιο (ΑΟΑ Λερακέτ) ενώ αποκλείστηκε από τον Ιωάννη Ζαρειφόπουλο (ΑΚΑ Μαραθώνα).

Η Μιουμπή κέρδισε στους “64” την Αικατερίνη Μπακέλλα (ΑΟΑ Παπάγου) και στους “32” τη Σοφία Καρπουζά (Νο14 Ελλάδας – Ο.Α. Μαγνησίας) ενώ αποκλείστηκε από την Ελένη Φασουλά (ΟΑ Γλυφάδας).

Στη φάση των “32” συμμετείχαν οι Στέλιος Ζερβός (Α12), Ανδρέας Κονταράκης, Ανδρέας Κωνστανταράκης (Α16) και Μαρία Βαρβεράκη (Κ16), με τους τρεις τελευταίους να συμμετέχουν από τα προκριματικά.

Συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό είχαν οι Μιχάλης Μαράκης (Α12), Στελίνα Μαρινάκη (Κ12), Χρήστος Κασαπάκης (Α14), Αντώνης Ματσαμάκης (Α16) και Βασιλική Μπαλάσκα (Κ16), ενώ στα προκριματικά πήραν μέρος οι Απόστολος Χαλακατεβάκης, Στέλιος Πετράκης (Α14), Ελένη Σκουβάκη, Αννα Αλπάντη (Κ14), Αντώνης Κωνστανταράκης, Λευτέρης Χαλακατεβάκης (Α16) και Μαριάννα Βογιατζόγλου (Κ16).