Δημολίτσας για γήπεδα τένις στην Ανατ. Τάφρο: «Εγιναν στο Ηράκλειο, γιατί όχι στα Χανιά;»

Το athlitiko πήρε δηλώσεις από τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, Τάσο Δημολίτσα, σχετικά με το ενδεχόμενο “επιστροφής” των γηπέδων τένις στην περιοχή της Ανατολικής Τάφρου.

Ο κ. Δημολίτσας υπενθυμίζει τι είχε γίνει το 1992 όταν με τον τότε εορτασμό της Μάχης της Κρήτης αποφασίστηκε η κατασκευή προσωρινού υπαίθριου δημοτικού θεάτρου, έχοντας πάρει τότε ο ΟΑΧ τη διαβεβαίωση ότι με το πέρας των εκδηλώσεων θα το απομάκρυναν άμεσα και θα παρέδιδαν τα γήπεδα ξανά προς χρήση! Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ… «Οι συνεχείς και επί σειρά ετών προσπάθειές μας για την μεταστέγαση του θεάτρου, αλλά και την εξεύρεση νέου χώρου για την κατασκευή γηπέδων τένις, απέβησαν δυστυχώς άκαρπες», σχολιάζει σήμερα ο Τάσος Δημολίτσας.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει φέρει στην επιφάνεια ο Μανούσος Βολουδάκης μετά την τελευταία επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στα Χανιά στον οποίο κι έθιξε το ζήτημα.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον βουλευτή Χανίων, κ. Μανούσο Βολουδάκη για την ανάδειξη και υποστήριξη ενός δίκαιου αιτήματος μας που επί σειρά ετών έχει τελματώσει», επισημαίνει ο κ. Δημολίτσας. «Επιτρέψτε μου να γίνω πιο συγκεκριμένος για να γίνει κατανοητό απ’ όλους: Με την Φ. 54-114/2484/30-01-81 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, παραχωρήθηκε στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων έναντι ετησίου οικονομικού ανταλλάγματος έκταση στην Ανατολική Τάφρο προς χρήση όπου και κατασκευάστηκαν 3 γήπεδα τένις. Με τον εορτασμό της Mάχης της Κρήτης το 1992, αποφασίστηκε πάνω στα γήπεδα τένις, η κατασκευή προσωρινού υπαίθριου Δημοτικού θεάτρου, με την διαβεβαίωση ότι με το πέρας των εκδηλώσεων θα το απομάκρυναν άμεσα και θα παρέδιδαν τα γήπεδα έτοιμα προς χρήση, το οποίο φυσικά δεν έγινε ποτέ. Οι συνεχείς και επί σειρά ετών προσπάθειές μας για την μεταστέγαση του θεάτρου, αλλά και την εξεύρεση νέου χώρου για την κατασκευή γηπέδων τένις, απέβησαν δυστυχώς άκαρπες. Πρόσφατα ο σύλλογός μας έχει εκπονήσει οικονομοτεχνική μελέτη κατασκευής γηπέδων τένις και την έχει αποστείλει στην ΓΓΑ. Ως χώρο κατασκευής έχει υποδείξει το ΕΑΚ Χανίων και την Ανατολική Τάφρο», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΧ.

Στην ερώτηση για το πόσο θα εξυπηρετούσαν να γίνουν γήπεδα τένις στην ανατολική πλευρά όπου βρίσκονται τα τείχη της πόλης ο κ. Δημολίτσας τονίζει τα εξής: «Η δημιουργία νέων γηπέδων τένις θα προσφέρει αθλητικό, αλλά και κοινωνικό έργο ανεκτίμητης αξίας, διότι πέραν της αναβάθμισης της περιοχής και την βοήθεια τόνωσης του αθλητικού τουρισμού με τη διοργάνωση πανελληνίων και διεθνών αγώνων θα δώσει την δυνατότητα άθλησης σε πολλούς νέους και νέες της πόλης μας, που αδυνατούν να βρουν χώρους άθλησης εντός της πόλης των Χανίων», σημειώνει. «Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, από τα πρώτα ενεργά πανελλαδικά σωματεία και ένα από τα δέκα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, έχει τελικά καταλήξει ουραγός σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Από το 1930, έτος ίδρυσης μας, ο Ομιλος διαθέτει 2 γήπεδα τένις και με τη συνεχή αύξηση των αθλητών, έχουν δημιουργηθεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, με αποκορύφωμα την αδυναμία ένταξης νέων αθλητών και τη μη διοργάνωση επίσημων αγώνων λόγω έλλειψης γηπέδων τένις. Το Ηράκλειο έχει στηρίξει το σύνολο των αθλητικών υποδομών δίπλα στα τείχη της πόλης. Γιατί λοιπόν να μη γίνει το ίδιο και στα Χανιά; Εννοώ φυσικά την Ανατολική Τάφρο. Δώστε άμεσα τις αναξιοποίητες τεράστιες εκτάσεις για δημιουργία αθλητικών υποδομών προς όφελος της νεολαίας και τους αθλούμενους συμπολίτες μας».

Ως ΟΑΧ έχετε καταθέσει ίσως και κάποια άλλη πρόταση για γήπεδα τένις;

«Στην τελευταία συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Στέλιο Μιχαηλάκη, οι ελπίδες μας για δημιουργία γηπέδων τένις αναπτερώθηκαν με τη διαβεβαίωση εκ μέρους του δημάρχου ότι με την εύρεση χώρου ο Δήμος Χανίων θα προβεί άμεσα στην κατασκευή γηπέδων τένις που θα μας δίνει τη δυνατότητα ανάληψης επίσημων αγώνων, που μέχρι τώρα δεν την είχαμε λόγω έλλειψης των απαιτουμένων γηπέδων. Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ευχαριστεί και δημόσια τον δήμαρχο κ. Σημανδηράκη ο οποίος με τη δέσμευση της κατασκευής γηπέδων, αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και ευαισθησία που επιδεικνύει στην αθλούμενη νεολαία των Χανίων», είναι οι δηλώσεις στο athlitiko από τον κ. Δημολίτσα.