Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το τένις

Ξεκίνησε την Δευτέρα (3/9) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (7/9) η προπαρασκευαστική εβδομάδα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.

Τα συμπεράσματα είναι ιδιαιτέρως θετικά, αφού μέσα από αυτές τις πρώτες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει υπάρξει αφενός η γνωριμία ανάμεσα σε αθλητές (μικρούς και μεγαλύτερους) και προπονητικό επιτελείο και αφετέρου έχουν χαραχτεί οι στόχοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες δυο μέρες υπήρξε διαχωρισμός των παιδιών σε τμήματα. Τη Δευτέρα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΧ τα παιδιά, ηλικίας μέχρι 10 ετών ενώ την Τρίτη ακολούθησαν οι αθλητές ηλικίας από 11 μέχρι 16 ετών. Η βασική προτεραιότητα ήταν η γνωριμία τους με τους νέους προπονητές ενώ ένα σημαντικό κομμάτι της πρώτης τους αγωνιστικής δράσης ήταν το ασκησιολόγιο, για το οποίο έγινε αναλυτική παρουσίαση και το οποίο θα πραγματοποιείται πριν από κάθε προπόνηση προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον έφορο τένις του ΟΑΧ, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκη, οι νέοι προπονητές του Ομίλου είναι πρόθυμοι να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στα παιδιά και να ακολουθήσει για εκείνα μία όσο το δυνατόν καλύτερη καριέρα στο τένις. «Φέραμε στα Χανιά προπονητές διεθνούς κύρους οι οποίοι ξεκινούν τα πάντα από μηδενική βάση», σημειώνει ο κ. Τσιλιμιγκάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Αγαπούν την δουλειά τους και δίνουν το 110% στο γήπεδο. Αυτό ήταν το πρώτο μας βήμα. Αυτό το τριήμερο κοινοποιήσαμε σε όλους τους αθλητές τα νέα πρόσωπα και τους στόχους για τη νέα χρονιά. Αυτό ήταν το δεύτερο βήμα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ομαδοποιήσουμε τα παιδιά ανά κατηγορία και δυναμικότητα και αυτό θα είναι το τρίτο βήμα ενώ από τη νέα εβδομάδα, πια, ξεκινά εντατικά η δουλειά εντός του γηπέδου προκειμένου ο ΟΑΧ να βρεθεί ξανά στην ελίτ του ελληνικού τένις. Θέληση, στόχευση και δίψα υπάρχουν σε όλους τους προπονητές και όλα αυτά με την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου μας, κ. Τάσου Δημολίτσα», τονίζει ο Τσιλιμιγκάκης.

Αξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι σε αυτές τις πρώτες μέρες της νέας περιόδου βρέθηκαν πολλοί γονείς στις εξέδρες, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις προπονήσεις των παιδιών. «Η ανταπόκριση ήταν αυξημένη όπως ήταν αναμενόμενο ενώ και ο τρόπος παρουσίασης των ασκήσεων και η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι οι αθλητές του Ομίλου ενστερνίζονται απόλυτα όσα προαναφέραμε. Οι γονείς δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και ξαφνιασμένοι από την προσεκτική παρουσίαση και εξάσκηση των αθλητών», καταλήγει ο κ. Τσιλιμιγκάκης.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στο τμήμα τένις του ΟΑΧ συνεχίζονται και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2821054066.