Επιτυχημένοι αγώνες στο Πολυκλαδικό για τα προκριματικά ανδρών/γυναικών

Αγώνες πινγκ πονγκ φιλοξενήθηκαν το Σάββατο στα Χανιά στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με επιτυχία στο χώρο του Πολυκλαδικού και σε αυτούς έλαβαν μέρος εκτός από τους αθλητές του ΟΑΧ, Πάνο Αλεξανδρόπουλο και Μανώλη Κοκκινάκη, από τα σωματεία του ΟΑΑ Ηρακλείου και του ΟΕΑ Ρεθύμνου.

Κοκκινάκης.

Στα τελικά θα δώσουν το παρών οι Αλεξανδρόπουλος, Αρβανίτης και Σπανάκης, οι δύο τελευταίοι από τον ΟΑΑ Ηρακλείου που εξασφάλισαν την πρόκριση κατά σειρά, καταλαμβάνοντας από την 1η έως και την 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Πάνος Αλεξανδρόπουλος.

Ο νικητής της προκριματικής φάσης και αθλητής της ανδρικής ομάδας του ΟΑΧ που αγωνίζεται στην Α1, Πάνος Αλεξανδρόπουλος, περιγράφοντας τους φετινούς του στόχους, σημειώνει τα εξής: «Φέτος βρίσκομαι στην ομάδα των Χανίων, παίζοντας στην Α1 και ταυτόχρονα αγωνίζομαι και σε μία ομάδα στη Γαλλία, η οποία ανέβηκε κιόλας φέτος κατηγορία. Στόχος μου είναι να τα πάω επίσης καλά στην τελική φάση του πρωταθλήματος ανδρών. Το επίπεδο στην Α1 είναι αρκετά δύσκολο γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές προσθήκες απ’ το εξωτερικό. Στόχος για τον ΟΑΧ είναι η παραμονή, στον πρώτο γύρο έχουμε κάνει ουσιαστικά το πρώτο βήμα, έχοντας νικήσει την ομάδα που πρέπει, τον Ιφιτο, με πολύ καλό σκορ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο γύρο και να σιγουρέψουμε την παραμονή».

Η Στέλλα Μαυροματάκη και ο μικρότερος αδελφός της, Στέφανος Μαυροματάκης.

Οι αγώνες έδωσαν την ευκαιρία και σε νεαρότερους αθλητές να μπορέσουν να τους παρακολουθήσουν. Δύο από αυτά τα παιδιά είναι η Στέλλα και ο Στέφανος Μαυροματάκης, όπου η πρώτη είναι μέλος της ομάδας του ΟΑΧ που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική ενώ ο Στέφανος αγωνίζεται στην κατηγορία των παμπαίδων. Αμφότεροι είναι πολύ ταλαντούχοι. «Είμαι μέλος της ομάδας που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική, ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά δύσκολο, καταφέρνουμε όμως και πετυχαίνουμε αρκετές καλές νίκες. Θέλω να φτάσω στην Ολυμπιάδα και να γίνω μία αρκετά καλή παίκτρια», τονίζει η Στέλλα Μαυροματάκη, ενώ ο μικρότερος αδελφός της, Στέφανος, επισημαίνει ότι, «παίζω πινγκ πονγκ τα δύο τελευταία χρόνια, είναι ένα άθλημα που μ’ αρέσει πάρα πολύ. Αγωνίζομαι στην κατηγορία των παμπαίδων, έχοντας λάβει και σε αγώνες έξω από τα Χανιά και είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Ονειρεύομαι να φτάσω στην Ολυμπιάδα και θέλω να γίνω ένας καλός παίκτης!».

Η κα Ερηνάκη και ο κ. Μαυροματάκης.

Η διοργάνωση όσον αφορά τους αγώνες στο Πολυκλαδικό ήταν άρτια, φροντίζοντας γι’ αυτό τα μέλη της διοίκησης του ΟΑΧ, η γενική γραμματέας, Κική Ερηνάκη και ο έφορος του τμήματος πινγκ πονγκ, Βασίλης Μαυροματάκης.

«Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων θα έχει την χαρά να παρουσιαστεί στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος με τους αθλητές, Πάνο Αλεξανδρόπουλο και Γιάννη Μπόσκοβιτς», σημειώνει η κυρία Ερηνάκη. «Οι συνθήκες που διεξήχθησαν οι αγώνες της προκριματικής φάσης στο Πολυκλαδικό ήταν πολύ καλές ενώ ακολουθήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο της ΓΓΑ. Φέτος ο στόχος για την ανδρική ομάδα είναι να παραμείνει στην Α1 Εθνική κατηγορία, ενώ κυνηγάμε τη διεξαγωγή της τελικής φάσης στα Χανιά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων κορασίδων, όπου στις κορασίδες έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και περιμένουμε να είναι μέσα στην τριάδα, αλλά και σε ατομικό επίπεδο πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε μία από τις πρώτες θέσεις ειδικά στα διπλά, όπως επίσης πάμε πολύ καλά και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής η ομάδα των γυναικών», καταλήγει η κυρία Ερηνάκη, ενώ ο κ. Μαυροματάκης σχολιάζει τα εξής: «Το τμήμα πινγκ πονγκ βρίσκεται σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Γίνεται μια προσπάθεια φέτος να έχουμε παρουσία και στα Εθνικά πρωταθλήματα όπως στην Β’ γυναικών, αλλά και στην Α1 όπου έχουμε μια παράδοση όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα φιλοξενούμε τους προκριματικούς αγώνες ανδρών και γυναικών στα Χανιά και ευελπιστούμε να πάρουμε την τελική φάση στο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων. Οι στόχοι για την γυναικεία ομάδα είναι η παραμονή όπου φέτος έχει εξασφαλιστεί και για του χρόνου η άνοδος στην Α2».