Εξαιρετικές εμφανίσεις για τους σκακιστές του ΟΑΧ στο πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό πρωτάθλημα

Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις των μικρών σκακιστών του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων στο πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου.

Ξεχώρισε ο Μάνος Μαυρίδης, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, ο οποίος ισοβάθμησε στη 2η θέση και μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας, κατετάγη 4ος με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες ανάμεσα σε 81 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Στη Γ’ Δημοτικού, ο Γιάννης Καλλιγέρης κατέκτησε την 9η θέση (ενώ ισοβάθμησε στην 7η) με 6.5 βαθμούς σε 9 αγώνες και ο Λυκούργος Αντωνάκης την 29η θέση (ισοβάθμησε στην 17η) με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες ανάμεσα σε 153 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Χρυσής Χασουράκη, η οποία ανήκει σε σωματείο του Σ.Ο. Ηρακλείου αλλά προπονείται από το Σεπτέμβριο στον ΟΑΧ υπό την καθοδήγηση του IM Γιώργου Γκούμα. Η Χασουράκη κατέκτησε την 1η θέση στα κορίτσια στη Β’ Γυμνασίου με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, ισοβάθμησε στη 2η θέση στη γενική κατάταξη και κατέκτησε την 3η.

Η Σοφία Κλεοβούλου, η οποία επίσης προπονείται τους τελευταίους μήνες στις ακαδημίες του ΟΑΧ ισοβάθμησε στην 3η θέση στα κορίτσια.

Τέλος, ο Αντώνης Κουράκης -άλλος ένας αθλητής που έχει ενταχθεί στις ακαδημίες του ΟΑΧ το τελευταίο διάστημα- κατέκτησε την 63η θέση με 4 βαθμούς σε 9 αγώνες.