Η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Ηλικιών

Κάλεσμα στον κόσμο των Χανίων προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνες πινγκ πονγκ υψηλού επιπέδου το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Κλειστού γυμναστηρίου Χανίων απευθύνθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η οποία δόθηκε την Πέμπτη (10/12) το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.

Η έφορος του Τμήματος και μέλος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.), Κική Ερηνάκη, ο προπονητής της ομάδας Μιχάλης Αγγελίδης και η παίκτρια Στέλλα Λαδάκη ήταν αυτοί που μίλησαν για τη διοργάνωση που ακολουθεί, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ηλικιών, τονίζοντας τα οφέλη που θα υπάρξουν για τους ίδιους τους αθλητές αλλά και την πόλη των Χανίων.

Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο ΟΑΧ και τα Χανιά κατ’ επέκταση θα φιλοξενήσουν ένα τέτοιο πανελλήνιο τουρνουά πινγκ πονγκ, με τους αγώνες να είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς συγκαταλέγονται στο επίσημο καλαντάρι της Ομοσπονδίας.

Η ΚΙΚΗ ΕΡΗΝΑΚΗ

Στην τοποθέτησή της, η κα Ερηνάκη ανέφερε: «Το τμήμα πινγκ πονγκ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων αγωνίζεται επί 14 χρόνια στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και θεωρούμαστε σταθερά μία μεγάλη δύναμη από πλευράς περιφέρειας. Στις μικρές κατηγορίες έχει γίνει μια σημαντική δουλειά, καθώς τη χρονιά που πέρασε, βγήκαμε 3οι στις Παγκορασίδες και 2οι στις Κορασίδες όπου εκεί ειδικότερα βρίσκεται το φυτώριο και η δύναμή μας. Είναι και μία υποχρέωση για μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να δείξουν στον τόπο και τους ανθρώπους τους, τις προσπάθειες τόσων ετών, των προπονητών τους και γενικώς των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο σπορ. Θα θέλαμε οι Χανιώτες να αγκαλιάσουν το πινγκ πονγκ και την προσπάθεια που γίνεται. Ελπίζουμε η φετινή χρονιά να σημάνει το ξεκίνημα και να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στη συνέχεια, ο προπονητής του τμήματος πινγκ πονγκ του ΟΑΧ, Μιχάλης Αγγελίδης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη διοργάνωση για πρώτη φορά αυτού του πρωταθλήματος στα Χανιά. Η συμμετοχή είναι πολύ ικανοποιητική και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε την ευκαιρία να το φιλοξενήσουμε. Το μεγαλύτερο όφελος από αυτό το πρωτάθλημα είναι ότι οι Χανιώτες θα γνωρίσουν το πινγκ πονγκ και πως τα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να παίξουν μπροστά στα δικά τους άτομα, καθώς με το να βρισκόμαστε συνεχώς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές παίζουμε πάντοτε μόνοι μας και ποτέ με την παρουσία των δικών μας.
Ως τμήμα έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια τα πέντε τελευταία χρόνια με τη λειτουργία της γυναικείας ομάδας όπου ο βασικός μας στόχος είναι η άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου και δεν καταφέραμε ν’ ανέβουμε αλλά ευελπιστούμε φέτος να το πετύχουμε. Δεύτερος στόχος είναι να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις Κορασίδες όπου την περασμένη χρονιά παίξαμε στον τελικό και βγήκαμε 2οι ενώ φέτος επιδιώκουμε να είμαστε οι νικητές. Μετά τις Κορασίδες, υπάρχει η κατηγορία των Παγκορασίδων όπου και εκεί θέλουμε να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα με μία νέα ομάδα που δουλεύουμε και μπορώ να πω ακόμη ότι και στις Νεανίδες είμαστε αρκετά δυνατοί».

ΚΑΙ Η ΣΤΕΛΛΑ ΛΑΔΑΚΗ

Τέλος, από την πλευρά του αγωνιστικού τμήματος του ΟΑΧ, μίλησε μία από τις καλύτερες παίκτριες, η Στέλλα Λαδάκη λέγοντας τα εξής: «Εχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και μερικά χρόνια με καθημερινή προπόνηση έχοντας αποκτήσει εμπειρίες με το να ταξιδεύουμε και να αγωνιζόμαστε σε άλλα μέρη. Πιστεύω ότι συνεχίζοντας ανάλογα τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά για όλη την ομάδα μας. Το πινγκ πονγκ είναι ένα αρκετά δύσκολο άθλημα γιατί απαιτεί μεγάλη τεχνική και υψηλή αυτοσυγκέντρωση. Μετά από τόσα χρόνια είναι ένα άθλημα που το αγαπώ και στόχος μου είναι να πάρουμε το πανελλήνιο στις Κορασίδες και προσωπικά να μπορούσα να κερδίσω κάποια μετάλλια σε τουρνουά».

Συνολικά στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 120 περίπου αθλητές από 36 σωματεία στις Κατηγορίες Παμπαίδων/Παγκορασίδων, Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων. Οι ώρες των αγώνων θα είναι το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.