Η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”

Με τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο χώρο που θα διεξαχθούν οι αγώνες ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους σκακιστές στον κόσμο -το ξενοδοχείο “Kalyves Beach”- άνοιξε η αυλαία του διεθνούς τουρνουά “Αποκόρωνας 2016” που θα διεξαχθεί από την προσεχή Παρασκευή 26 Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, του Αθλητικού Ομίλου Τάνου Αποκορώνου, του δήμου Αποκορώνου και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ειδικότερα φέτος έχει όλα τα εχέγγυα να αναδειχθεί ως η καλύτερη από όλες τις προηγούμενες χάρη στη βοήθεια των χορηγών και των τοπικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Πρώτος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Ο βασικός λόγος που στηρίζουμε το τουρνουά είναι γιατί δίνουμε διέξοδο στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η νεολαία μας. Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα. Μας ευχαριστεί ότι μπορούμε και ανοίγουμε δρόμους προκειμένου οι νέοι μας να ασχοληθούν με το σκάκι, όταν άλλωστε συμμετέχουν παιδιά από την ενδοχώρα. Ο δεύτερος λόγος αφορά την τουριστική προβολή του τόπου μας, μιας και στο συγκεκριμένο τουρνουά λαμβάνουν μέρος σκακιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσω του τουρνουά δίνεται η δυνατότητα στους σκακιστές να γευτούν την πολιτιστική κουλτούρα του Αποκόρωνα και τη φιλοξενία μας, αλλά και ν’ απολαύσουν τις ομορφιές αυτού του τόπου. Θα ήθελα ως “οικοδεσπότης” της περιοχής να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές για την προσπάθεια που καταβάλλουν και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχή κατάληξη», τόνισε ο κ. Κουκιανάκης.

Η Κατερίνα Ζομπανάκη, με την ιδιότητα της αρμόδιας σε θέματα αθλητισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, στο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής: «Οι σκακιστικές διοργανώσεις αναδεικνύουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των αθλητών που συμμετέχουν και όπου οι ρίζες τους χάνονται στις απαρχές της αρχαίας ελληνικής κοινότητας. Λάμπει σαν διαμάντι η φετινή διοργάνωση με 120 και πλέον συμμετοχές… Η φετινή διοργάνωση δηλώνει ότι είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί και συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να δημιουργούμε. Θερμές ευχαριστίες στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων που πρωτοστατεί στη σημαντική αυτή δράση και άλλες τόσες στον Α.Ο. Τάνο Αποκορώνου για τη σημαντική συμβολή του στην διοργάνωση, αλλά και στον δήμο Αποκορώνου. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές και καλή διαμονή», τόνισε η κα Ζομπανάκη.

Afisa_APOKORONAS2016

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Την παρουσίαση της συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε ο κ. Μανώλης Μιχαηλάκης, που αποτελεί τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, λέγοντας στην τοποθέτησή του τα εξής: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ γιατί ειδικότερα φέτος έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας πάρα πολλούς χορηγούς παρόλο την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει στον τόπο μας. Χάρη στη βοήθεια του δήμου Αποκορώνου που συμβάλλει ούτως ώστε να γίνονται οι αγώνες στο ξενοδοχείο “Kalyves Beach”, σε συνδυασμό με το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του σκακιού και τον εξαιρετικό χώρο που θα φιλοξενηθούν πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά. Η συνεργασία μας με το πολύ όμορφο ξενοδοχείο είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι αρκετοί καταστηματάρχες από τις Καλύβες προσφέρθηκαν και βοηθούν πάρα πολύ στο θέμα της φιλοξενίας και της διατροφής», ανέφερε ο κ. Μιχαηλάκης.

Εκ μέρους δε του νεοσύστατου, Τάνου Αποκορώνου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου, κα Διονυσία Δημοπούλου τόνισε τα εξής: «Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά την πρόσκληση – πρόκληση του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, ο οποίος διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο τουρνουά σκακιού. Προσπαθούμε φέτος να δώσουμε έναν ευρύτερο τόνο στην τοπική κοινωνία, ξεκινώντας την προσπάθεια από τα σχολεία στις Καλύβες και το Νιο Χωριό προκειμένου να προωθήσουμε μέσα από το σύλλογό μας το σκάκι. Το σκάκι είναι ένα άθλημα που προάγει τη σκέψη και αυτό που θέλουμε είναι να το διευρύνουμε όσο το δυνατόν στο δήμο Αποκορώνου», κατέληξε η κα Δημοπούλου.

Ο “ΧΡΥΣΟΣ” ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΝΑΠ

Στο πάνελ των ομιλητών παρευρέθηκε ο κ. Μανώλης Αποστολάκης ο οποίος και ανέλυσε τους λόγους που η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να συμμετέχει ως “χρυσός” χορηγός στην διοργάνωση του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά.
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας: «Η ΕΤΑΝΑΠ είναι μία πολυμετοχική εταιρία. Κατά κύριο λόγο έχει μετόχους από τον Αποκόρωνα και τα Χανιά. Δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αποκόρωνα, οπότε δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση στα μέτρα των δυνατοτήτων της. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία συμμετέχει σε πάρα πολλές δραστηριότητες, άρα δεν είναι δυνατόν να μη συμμετέχει και σε αυτό το διεθνές τουρνουά. Ο δεύτερος και βασικός λόγος που η εταιρία συμμετέχει είναι ότι η διοργάνωση μιας διεθνούς συνάντησης αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν, την οικονομία του τόπου μας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να το καταλάβουν ειδικότερα όλοι οι επαγγελματίες. Κάθε τέτοια διοργάνωση, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, φέρνει, επιστρέφει τα έξοδα που θα κάνεις. Πρέπει να το δούμε με αυτό το μάτι έτσι ώστε αυτές οι διοργανώσεις να είναι κάθε χρόνο καλύτερες και περισσότερες. Εύχομαι οι αγώνες να διεξαχθούν με μεγαλύτερη επιτυχία σε σύγκριση με πέρυσι και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ με πολύ περισσότερους αθλητές απ’ ό,τι φέτος».

Στη συνέχεια ότι ο κ. Αποστολάκης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. στηρίζει εμπράκτως ολόκληρο το φάσμα του χανιώτικου αθλητισμού, απαντώντας ως εξής: «Ο αθλητισμός κατά κύριο λόγο σημαίνει νεολαία. Επενδύουμε στη νεολαία λοιπόν. Βοηθούμε με αυτό τον τρόπο τη νεολαία όσο μπορούμε, να δραστηριοποιηθεί γύρω από τον αθλητισμό και όχι από άλλα πράγματα», ήταν η τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε έτσι όπως… ξεκίνησε, με τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη να παίρνει το λόγο και να κάνει ειδική αναφορά στην ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε., λέγοντας τα εξής: «Θέλω να αναφερθώ σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Κρήτη, την ΕΤΑΝΑΠ που δραστηριοποιείται στον Αποκόρωνα και να ευχαριστήσω δημόσια τον συγχωριανό μου, Μανώλη Αποστολάκη, γιατί πράγματι όποτε κι αν ο δήμος μας χρειάστηκε να στρέψει το χέρι βοηθείας προς την ΕΤΑΝΑΠ, το έδωσε απλόχερα», τόνισε ο κ. Κουκιανάκης.

Σημειώνεται ότι εκτός της ΕΤΑΝΑΠ, μεγάλοι χορηγοί του τουρνουά είναι το πρακτορείο STATUS TURISM AGENCY και η ΜΙΧΑΗΛΑΚΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, οικονομικοί χορηγοί η Κάβα ΟΙΝΟΛΑΤΡΗΣ, οι αγορές BEST BUYS, τα ηλεκτρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ποτοποιία ΚΕΝΤΡΙΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βουκολιών και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων (ΣΥΦΑΧ). Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΝΕΑ Τηλεόραση.