Η συνέντευξη Τύπου για το Final 4

Με τη συμμετοχή του τεχνικού διευθυντή του τμήματος μπάσκετ του ΟΑΧ EAR PLUS, Στέλιου Δερμιτζάκη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (31/3) στο δημαρχείο Χανίων συνέντευξη Τύπου εν όψει της διεξαγωγής του Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών.

«Η ομάδα των Χανίων αυτή τη χρονιά έχει καταφέρει κάτι που δεν έχει καταφέρει πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια ομάδα καλαθοσφαίρισης της Κρήτης. Ηδη μετά τα χθεσινά αποτελέσματα είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος με δυνατότητα συμμετοχής στο Eurocup την επόμενη χρονιά», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης, λέγοντας ακόμη πως «με τη συμμετοχή μας στον ημιτελικό του Final 4 Κυπέλλου γυναικών διεκδικούμε αυτό τον τρόπαιο για την πόλη μας και γενικότερα για τον αθλητισμό του Νομού Χανίων και της Κρήτης».

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στα Χανιά και είμαστε συνδιοργανωτές μαζί με τον Δήμο Χανίων των αγώνων Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Γυναικών Ελλάδος, στο Final 4, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 10 Απριλίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κλαδισού», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Γύπαρης. Ο κ. Γύπαρης έκανε λόγο για ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, ενώ αναφερόμενος στην καλαθοσφαίριση, τη χαρακτήρισε ομαδικό άθλημα, που διδάσκει το πνεύμα συνεργασίας, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. «Επίσης επειδή πρόκειται για Κύπελλο γυναικών θέλουμε να υπογραμμίσουμε με τη συμμετοχή μας τη θέση μας στην ισότητα των δύο φύλων. Παράλληλα, πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση, η οποία προβάλλει τα Χανιά μας τόσο ως τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων αλλά και ως ένα τόπο προορισμού με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και ιστορία, που αξίζει να τον επισκεφθεί οποιοσδήποτε», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γύπαρης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

«Ο Δήμος μας, φιλοξενώντας το 25ο Final 4 Γυναικών Κυπέλλου Ελλάδος, υποδεχόμενος για πρώτη φορά ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Ελευθερία Μοσχάτου, δείχνει έμπρακτα ότι βρισκόμαστε πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα, προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο για τον αθλητισμό στον τόπο μας, στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας του ΟΑΧ EAR PLUS για πρώτη φορά σε Final 4.

Ο Στέλιος Δερμιτζάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και, επίσης, τον πρόεδρο της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, Μπάμπη Μαρκάκη, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Υπενθυμίζεται πως το Final 4 θα διεξαχθεί στα Χανιά από τις 8 έως τις 10 Απριλίου με το πρόγραμμα των αγώνων να έχει ως εξής:

Ημιτελικοί – Παρασκευή 8 Απριλίου
17:00 Ελευθερία Μοσχάτου-ΟΑ Χανίων EAR PLUS
20:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Τελικός – Κυριακή 10 Απριλίου

15:00 Νικητής Α’ ημιτελικού-Νικητής Β’ ημιτελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ