Κασικτσόγλου: Ελπίζουμε για την άνοδο στην Α2

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” παραχώρησε ο προπονητής μπάσκετ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, Μιχάλης Κασικτσόγλου. Ο νεαρός τεχνικός μιλά για το στόχο της γυναικείας ομάδας που είναι η εξασφάλιση της ανόδου και η επιστροφή μετά από ένα χρόνο απουσίας στην Α2 Εθνική κατηγορία, αλλά και γενικώς για το τμήμα του μπάσκετ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη και το αφιέρωμα στον ΟΑΧ από τον αθλητικογράφο Γιώργο Σταυριανουδάκη στα “Χανιώτικα Νέα” είναι το εξής:

Το γεγονός ότι κατακτήσατε αήττητοι τον παγκρήτιο τίτλο σημαίνει ότι είχατε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τις άλλες τρεις ομάδες;

Γνωρίζαμε τις αθλήτριες που έχουμε εμείς, όπως γνωρίζαμε λίγο-πολύ και τις αντίπαλες, οπότε πιστεύω ότι αρχίσαμε ως το θεωρητικό φαβορί και το επιβεβαιώσαμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είμαστε καλύτερη ομάδα και στους τέσσερις γύρους και δίκαια πήραμε τον τίτλο.

Αποτελούσε στόχο να διατηρήσετε και το αήττητο;

Εμείς θέλαμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, είτε είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, είτε όχι και το λέω αυτό γιατί η πρώτη θέση κρίθηκε τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Νικήσαμε πιστεύω εύκολα τα 11 πρώτα παιχνίδια και μόνο στο τελευταίο κινδυνεύσαμε. Βέβαια τον αγώνα αυτόν το είδαμε ως ευκαιρία για να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες οι νεαρές μας παίκτριες και έτσι παγκορασίδες με μέσο όρο συμμετοχής περίπου 5 λεπτά στα προηγούμενα ματς των γυναικών, σε αυτήν την αναμέτρηση έπαιξαν πάνω από 30 λεπτά, κάτι που θεωρώ ως το μεγαλύτερο κέρδος μας και η διατήρηση, τελικά, του αήττητου μέτρησε για το γόητρο.

Πώς “κυλάει” η προετοιμασία για τα μπαράζ;

Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα, οι απουσίες κάποιων κοριτσιών δεν επιτρέπει να δουλέψουμε όπως θα ήθελα, με δεδομένο μάλιστα ότι το τουρνουά αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, με τη συμμετοχή έμπειρων και δυνατών ομάδων. Όμως, έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες όλων των παικτριών μας, κατά τη γνώμη μου διαθέτουν καλύτερη ποιότητα και το στοιχείο αυτό είναι ικανό να καλύψει το όποιο μειονέκτημα προκύπτει από τις απουσίες στη μέχρι τώρα προετοιμασία.

Σε προβληματίζει ότι θα παίξετε επίσημο παιχνίδι μετά από διακοπή πλέον των 2 μηνών;

Ναι, είναι κάτι που με απασχολεί, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Τυπικά το πρωτάθλημα τελείωσε στις 22 Απριλίου, αλλά ουσιαστικά για εμάς πολύ νωρίτερα και σε κάθε περίπτωση το μεγάλο διάστημα απραξίας που μεσολαβεί μέχρι τα μπαράζ είναι πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που σε κάποιες Ενώσεις υπάρχει ακόμη “δράση”. Βέβαια τα κορίτσια που είναι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά σε καθημερινή βάση, κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα στην Αθήνα.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο στόχος του ΟΑΧ στα μπαράζ;

Η ομάδα, σε συνεργασία με τη διοίκηση, “στήθηκε” πριν αρχίσει το παγκρήτιο πρωτάθλημα έχοντας τελικό στόχο την άνοδο στην Α2. Αυτόν θα επιδιώξουμε και πάρα τα όποια προβλήματα, έχουμε την αισιοδοξία ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Εχετε πληροφορίες για τις ομάδες-πιθανούς αντιπάλους στον όμιλο του Νότου;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, γνωρίζουμε, μπορώ να πω, πολλά πράγματα για 7 ομάδες. Δεν έχουμε βρει διοργάνωση στις Κυκλάδες, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι ομάδες τελικά να είναι 9, αλλά και στη Λέσβο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 30 Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, ενώ την επομένη θα γίνει η κλήρωση των δυο υπο-ομίλων.

Τι προβλέπει το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά;

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων ή πέντε αγώνων, η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία κάθε υπο-ομίλου θα πάρει την άνοδο στην Α2 κατηγορία, ενώ οι δυο δεύτερες θα παίξουν προληπτικό μπαράζ για την περίπτωση που “αδειάσει” κάποια θέση στην εθνική κατηγορία.

Εκτός από τις γυναίκες, είχες την προπονητική ευθύνη νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων1, αλλά και των παίδων Β’-παμπαίδων. Πώς κρίνεις την πορεία αυτών των ομάδων;

Στις νεάνιδες είχαμε μόνον μια παίκτρια αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και ουσιαστικά η συμμετοχή μας είχε σκοπό να παίξουν επιπλέον αγώνες οι νεαρές μας παίκτριες. Στις κορασίδες αξίζαμε πιστεύω κάτι περισσότερο, όμως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των κοριτσιών, με δεδομένο μάλιστα ότι 6 από αυτά ήταν παγκορασίδες. Όσον αφορά τις παγκορασίδες, αλλιώς φανταζόμασταν τη διοργάνωση, δηλαδή περιμέναμε να παίξουν αρκετούς αγώνες οι παίκτριές μας, κάτι που τελικά δεν έγινε. Τέλος, οι παίδες Β’, ομάδα που αποτελείτο ουσιαστικά από παμπαίδες, θεωρώ ότι πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε, ενώ την πορεία των παμπαίδων θα τη χαρακτήριζα εξαιρετική, έχοντας και οι δυο ομάδες ν’ αντιμετωπίσουν παραδοσιακές δυνάμεις του νησιού. Αυτό που θέλω να τονίσω για τα παιδιά όλων των τμημάτων είναι ότι εκτός των άλλων, έχουν και πολύ καλό χαρακτήρα.

Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

Για τη μέχρι τώρα παρουσία μου στην ομάδα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί, διοίκηση, αθλήτριες, αθλητές, συνεργάτες προπονητές. Να μου επιτραπεί να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στη Φρόσω Δημητρουλάκη γιατί η βοήθεια της είναι υπερπολύτιμη και η παρουσία της στην ομάδα αποτελεί εγγύηση για πολύ καλή δουλειά σε όλα τα τμήματα.

• Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΙΚΤΣΟΓΛΟΥ

Ο Μιχάλης Κασικτσόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουλίου 1982. Έπαιξε μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και στη συνέχεια στη Σταυρούπολη, ομάδα στην οποία άρχισε την προπονητική το 2001. Εν συνεχεία εργάστηκε σε ΜΕΝΤ, Αχιλλέα Τριανδρίας, Ηρακλή, Σταυρούπολη, την σεζόν 2013-14 ήρθε πρώτη φορά στον ΟΑΧ, ακολούθησαν ο ΟΦΗ και ο Έσπερος Πατρών, ενώ το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στον ΟΑΧ.

• Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων διεξήχθη το πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις γύρους (δηλαδή κάθε μια έδωσε από 12 παιχνίδια), με τον χανιώτικο Όμιλο να το κατακτά και μαθηματικά τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του. Με τρεις έμπειρες παίκτριες από τη Θεσσαλονίκη (Γιαννοπούλου, Θωμά, Καζαντζή), την επιστροφή της Ακρίβου και της Βουλγαράκη (η οποία, βέβαια, έπαιξε σε πολύ λίγα παιχνίδια και ουσιαστικά αποκτήθηκε για τα μπαράζ ανόδου), τις Βαρυπατάκη, Φουράκη που συνέχισαν από την περυσινή ομάδα η οποία αγωνιζόταν στην Α2 και ακόμη 8 ταλαντούχες νεαρές αθλήτριες, δημιουργήθηκε μια δυνατή ομάδα, που δεν χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να πάρει την “κούπα”.

Τα αποτελέσματα του ΟΑΧ -κατά σειρά γύρων- ήταν: Με ΟΦΗ 70-46 (μέσα), 41-67 (έξω), 69-58 (μ), 49-73 (ε), με Ηρόδοτο 68-46 (μ), 45-79 (ε), 81-44 (μ), 59-61 (ε) και με Εργοτέλη 48-82 (ε), 96-42 (μ), 44-77 (ε), 20-0αα (μ).
Τελική βαθμολογία (σε 12 αγώνες): ΟΑΧ (12 νίκες) 24, ΟΦΗ (5 νίκες-7 ήττες) 17, Ηρόδοτος (4-8) 16, Εργοτέλης (3-9) 14. Ο Εργοτέλης έχει έναν μηδενισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ