Κική Ερηνάκη: Στόχος να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις

Το στίγμα της για το Τμήμα πινγκ-πονγκ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων δίνει η Κική Ερηνάκη, που ως έφορος επισημαίνει τους στόχους οι οποίοι τίθενται για την αγωνιστική χρονιά που έχει ξεκινήσει.

Η κυρία Ερηνάκη σε συνέντευξή της τονίζει ότι θα είναι σημαντικό για τον Ο.Α. Χανίων να διατηρηθεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που συμμετέχουν οι αθλητές στις πρώτες θέσεις, καθώς επίσης μιλά για την ομάδα της Α1 που για 17η χρονιά έχει την χαρά να συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Τέλος, αναφέρεται για την επανεκλογή της στην ΕΦΟΕΠΑ, αλλά και για το πρωτάθλημα ΟΠΕΝ που αναμένεται να διεξαχθεί στα Χανιά το πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

 

Κα Ερηνάκη αρχικά θέλουμε το σχόλιό σας για το γεγονός ότι παραμένετε μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Δ.Σ., κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι θα συνεχίσω να είμαι β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και αυτό γιατί ζω και βρίσκομαι στην περιφέρεια και ως εκ τούτου η θέση του α’ αντιπροέδρου δίνεται πάντοτε σε άνθρωπο που μπορεί να αντικαταστήσει τον πρόεδρο και που είναι κάτοικος Αθηνών. Το σημαντικότερο για μας είναι η ανάπτυξη και ειδικότερα στις μικρές ηλικίες. Είναι ένα πρωτεύον θέμα για την Ομοσπονδία και όλα τα μέλη. Αυτό γίνεται ήδη, αφού στις Εθνικές ομάδες συμμετέχουν παιδιά 16 χρονών και δη στην ανδρική ομάδα, όπως είναι ο Γιάννης Σγουρόπουλος ή παιδιά 22 ετών, όπως ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Γενικότερα υπάρχει μια προσπάθεια ανανέωσης. Τα ΟΠΕΝ πρωταθλήματα που υποστηρίζουμε είναι πάρα πολλά ανά την Ελλάδα και είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές όχι μόνο να καλύπτουν τον αριθμό στα πρωταθλήματα του κέντρου, αλλά να παρευρίσκονται σε Βορρά και Νότο. Στο Νότο είμαστε εμείς (Χανιά) και η Πάτρα.

erinaki2

Ο Ο.Α. Χανίων παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια πορεία που χαρακτηρίζεται ανοδική, με σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες. Ως έφορος του Τμήματος έχετε την ίδια οπτική;

Ο στόχος είναι, όπως κάθε χρονιά, να είμαστε στις πρώτες θέσεις των μικρών κατηγοριών και ειδικότερα σε αυτές των νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων. Η φετινή χρονιά δίνει τον στόχο για την επόμενη για ό,τι αφορά τις κορασίδες, καθώς θέλουμε να βρεθούμε ατομικά σε μία από τις πρώτες θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Ομαδικά, δε, να κατακτήσουμε ει δυνατόν την τρίτη θέση. Αυτό είναι κάπως δύσκολο, γιατί τα παιδιά βρίσκονται στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και δεν είναι Γ’ Γυμνασίου που τελειώνει η κατηγορία. Ακόμα, στις νεανίδες έχουμε στόχους και για Εθνική ομάδα. Οι πρώτες διακρίσεις έχουν ήδη επιτευχθεί. Ευελπιστούμε ότι οι αθλήτριές μας θα είναι ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που θα καταταγούν στις Εθνικές ομάδες. Αυτή την στιγμή υπάρχει όμως και μια τεράστια πρόοδος στα αγόρια. Με δεδομένο ότι πάμε τόσο καλά στα κορίτσια έχουν έρθει στο Τμήμα αρκετά αγοράκια, με αποτέλεσμα να έχουμε συμμετοχή σε πανελλήνια τουρνουά στις κατηγορίες παίδων και παμπαίδων.

Αυτό που αναφέρετε είναι πολύ σημαντικό, γιατί εξάλλου η ομάδα της Α1 αποτελείται από αθλητές που είναι γέννημα – θρέμμα του ΟΑΧ.

Στη φετινή ομάδα της Α1 έχουμε συμμετοχή με 5 αθλητές, που πράγματι είναι γέννημα – θρέμμα του Ομίλου. Διανύουμε την 17η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 Εθνική κατηγορία, είναι κρίμα βέβαια που δεν αγωνιζόμαστε στον τόπο μας κι εννοώ να δίνουμε τα παιχνίδια μας εναλλάξ, αλλά αυτό συμβαίνει επί σειρά ετών και ειδικότερα επειδή από το 2010 και μετά η χώρα έχει περάσει σ’ ένα πολύ δύσκολο οικονομικό στάδιο. Ν’ αναφέρω τους αθλητές μας, είναι ο Κώστας Μουτσάκης, ο Αντώνης Μαλινάκης, ο Κυριάκος Πενταράκης, ο Κωνσταντίνος Λεμονής και ο Μανώλης Πατσουμαδάκης. Αυτή είναι η πεντάδα μας, με τους αθλητές μας να εναλλάσσονται, ανάλογα με τις ανάγκες των αγώνων που έχουμε.

erinaki3

Τι σημαίνει για τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων να έχει τόσα πολλά χρόνια συμμετοχή σε αυτό το επίπεδο, να διατηρείται η ανδρική ομάδα για 17 ολόκληρα χρόνια στην Α1 κατηγορία;

Αυτή η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική. Είναι δύσκολο σήμερα να διατηρείς ομάδα στην Α1, όμως είναι τιμή για τα Χανιά, όπου ένα ολυμπιακό αγώνισμα όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας. Επειδή η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να βοηθήσει, ούτε σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε τόσο σαν Ομοσπονδία, αν και η τελευταία κάνει προσπάθειες διότι είμαι μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο και είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει, είναι πολύ σημαντική η στήριξη των χορηγών μας. Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR η οποία βοηθάει τα μέγιστα στη μετακίνηση των αθλητών μας, την τεχνική εταιρία “Μίτος”, το κατάστημα ρούχων Καρυστιάνης, το ΚOSMOS SPORT, το Κρήτη ΗΟΤΕL, το φαρμακείο Καμαριανάκης Χρήστος, αλλά και αρκετούς άλλους φίλους του πινγκ πονγκ.

Τέλος, το πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, ο Ο.Α. Χανίων φιλοξενεί ένα σημαντικό πρωτάθλημα στα Χανιά. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα;

Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ουσιαστικά δουλεύουμε γι’ αυτό το τουρνουά από τα τέλη Αυγούστου. Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό Κλαδισσού, ένα γήπεδο που είναι κόσμημα. Υπάρχουν βέβαια κάποια αρνητικά, όπως το ότι δεν υπάρχει δυστυχώς κυλικείο, παρόλα αυτά προσπαθούμε να δώσουμε λύση γιατί θα βρεθεί πολύς κόσμος στις εξέδρες, οπότε δεν γίνεται να μην έχουμε κάλυψη από βασικά διατροφικά προϊόντα όταν μάλιστα οι αγώνες γίνονται συνεχόμενα όλη την ημέρα. Εχουμε εξασφαλίσει δώρα για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές (ΚOSMOS SPORT). Επίσης ιδιαίτερα δώρα για τους νικητές και τους καλεσμένους των αγώνων (ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR). Να τονίσουμε ότι θα υπάρχει ειδική αίθουσα αποθεραπείας και αποκατάστασης αθλητών με ειδικευμένους γυμναστές, καθώς επίσης και παρουσία φυσιοθεραπευτή καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Οργανωτικά βρισκόμαστε σ’ ένα καλό επίπεδο και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε με επιτυχία όλους τους αθλητές και τους παράγοντες, που θα βρεθούν στους αγώνες.