Μαν. Κολυμπάδης: Πολύ υψηλού επιπέδου η δουλειά που γίνεται στον Ο.Α. Χανίων

Η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Μανώλη Κολυμπάδη, δέσποσε στο 5ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Χανιά.

Ο κύριος Κολυμπάδης είχε την ευκαιρία για τρεις σχεδόν ημέρες να βρεθεί στην πόλη και να ζήσει από κοντά τη διοργάνωση, με τα συμπεράσματά του όπως αποδεικνύεται να είναι τα καλύτερα.

Ειδικότερα, ο κ. Κολυμπάδης δηλώνει πολύ ικανοποιημένος για τη δουλειά που παράγεται στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων, σημειώνοντας σε συνέντευξή του ότι διαχρονικά είναι υψηλού επιπέδου.

Κύριε Κολυμπάδη, πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό πρωτάθλημα στα Χανιά το οποίο εκτός των άλλων έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να το γνωρίσει καλύτερα. Είναι μάλιστα το δεύτερο που γίνεται μετά από λίγους μήνες. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

Το πρωτάθλημα στα Χανιά είναι ένα από τα 14 της αλυσίδας των αναπτυξιακών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Αυτό το πρόγραμμα έχει ήδη, στον τέταρτο χρόνο εφαρμογής του, αποδώσει πάρα πολλούς καρπούς και αποτελέσματα και αυτό φαίνεται από την παρουσία των νεαρών αθλητών μας σε διεθνές επίπεδο. Ηδη η Εθνική Ανδρών έχει στελεχωθεί από ένα από τα παιδιά τα οποία ξεπήδησαν μέσα από αυτά τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, τον Γιάννη Σγουρόπουλο και από πίσω του ακολουθούν κι άλλα παιδιά με δυνατότητες, ποιότητα, ήθος και χαρακτήρα, δηλαδή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό αθλητή διεθνούς επιπέδου. Τα Χανιά έχουν μια τεράστια παράδοση στο άθλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν εν ενεργεία αθλητής. Η δουλειά που γίνεται διαχρονικά είναι υψηλού επιπέδου. Τα Χανιά έχουν δώσει παρά πολλά στελέχη στις Εθνικές ομάδες, σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες της χώρας, που έχουν και περισσότερα σωματεία και δουλεύουν κι αυτές. Στα Χανιά υπάρχει η παράδοση και οι γερές ρίζες, άνθρωποι που αγαπάνε το άθλημα, το γνωρίζουν και μπορούν και προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις τις υπηρεσίες τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το γήπεδο όπου φιλοξενήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Οι αθλητές το απόλαυσαν και οι γονείς, που είναι συνήθως οι… χρυσοί χορηγοί του αθλήματος, είναι κι αυτοί ευχαριστημένοι. Τα Χανιά άλλωστε είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Θα ήμασταν πιο ευχαριστημένοι αν είχαμε λίγο περισσότερες συμμετοχές αλλά αυτό δεν μας λέει τίποτα. Του χρόνου αυτό το πρωτάθλημα δίνω προσωπικά τη διαβεβαίωση ότι θα είναι ένα από τα κορυφαία στην Ελλάδα στην αλυσίδα των αναπτυξιακών.

kolympadis5

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η Ομοσπονδία στην οποία ηγείστε αυτή την περίοδο και η οποία είναι γεμάτη προβλήματα ως γνωστόν για ολόκληρη τη χώρα;

Θα πω κάτι που θα φανεί παράξενο. Η Ομοσπονδία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Και γιατί δεν αντιμετωπίζει προβλήματα… Διότι το οικονομικό θέμα που είναι το βασικότερο και που αντιμετωπίζουν όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες στην Ελλάδα είναι μία εξίσωση η οποία χονδρικά λέει πως ό,τι βάλεις στην μηχανή, αυτό το αποτέλεσμα θα πάρεις. Η Πολιτεία λοιπόν έχοντας τον πρώτο λόγο στο σχεδιασμό της αθλητικής πολιτικής κρίνει ή αξιολογεί ότι πρέπει να πάρει το άθλημα, αυτό το αποτέλεσμα “βγαίνει”. Με βάση λοιπόν αυτά που παίρνουμε και που η ιδιωτική πρωτοβουλία από το υστέρημά της μας δίνει, δηλαδή οι γονείς και οι ελαχιστότατοι χορηγοί που βρίσκουμε σε μια τέτοια εποχή, αυτό το αποτέλεσμα έχουμε. Με βάση αυτά τα δεδομένα, εμείς έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Με αυτά που έχουμε, με αυτά οργανώνουμε τη ζωή μας, με αυτά πορευόμαστε και τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. Ηδη είμαστε μία από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες στην Ευρώπη και μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Αν ένας τρίτος, Ευρωπαίος ή μη, έρθει και μας παρακολουθήσει από κοντά τότε διαβεβαιώνω ότι θα ανοίξει με έκπληξη το στόμα του, διότι θα καταλάβει ότι με ελάχιστα πράγματα -αλλά με μεράκι και ψυχή γιατί θέλει καρδιά αυτή η ενασχόληση και συναίσθημα- μπορούμε και κάνουμε αυτά τα αποτελέσματα που κάνουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να έχουμε την αίθουσα μας, τις εγκαταστάσεις μας, όπως το κλειστό των Χανίων και να μπορούμε να βάζουμε τα παιδιά μας κάτω από αξιοπρεπείς και ιδανικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα να ‘χουμε την υγειά μας και έχουμε το μεράκι σε όλο το εύρος της χώρας να δουλέψουμε για ν’ αναπτύξουμε το άθλημα.

kolympadis-dimolitsas1

Οπως γνωρίζετε πολύ καλά, ο Ο.Α. Χανίων έχει την ανδρική ομάδα στην Α1 κατηγορία, στην οποία συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών. Πώς κρίνετε την παρουσία της διαχρονικά;

Τα Χανιά εδώ και 2-3 χρόνια έχουν δείξει ότι έχουν οργάνωση. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που απαιτείται να επικρατεί σε ένα τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε όλες τις βαθμίδες προκειμένου τα παιδιά να βρουν ιδανικές συνθήκες να δουλέψουν. Δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ότι το σωματείο είναι οργανωμένο. Εχει τάξη, προπονητές και εγκαταστάσεις, διοίκηση που στηρίζει το άθλημα και το αγαπάει. Η παρουσία της ομάδας των Χανίων στην Α1 είναι διαχρονική. Τα παιδιά προσπαθούν. Νομίζω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα πάει και πιο μπροστά και θα πρωταγωνιστήσει, έχοντας περισσότερες αξιώσεις για διάκριση. Αυτή τη στιγμή πάντως η ομάδα λαμπυρίζει, με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι ευδιάκριτο το να μπαίνεις στην αίθουσα και να πεις ότι αυτή η ομάδα, αυτοί οι αθλητές που βλέπω σε εκείνο το τραπέζι, είναι του Ο.Α. Χανίων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μεγάλο κέρδος και είναι αυτό που προσελκύει και άλλους αθλητές να έρθουν και να στελεχώσουν το τμήμα. Διότι, η μεγάλη κατηγορία που κινείται λίγο έως πολύ σε επαγγελματικά πλαίσια, θέλει και κάποιες ενισχύσεις. Νομίζω ότι τα Χανιά που έχουν τα λιγότερα σκαμπανεβάσματα από άλλες ομάδες της περιφέρειας και είναι συνέχεια στην επικαιρότητα, είναι μία ομάδα η οποία έχει παρών και έχει και πολύ καλό μέλλον.