Μεγάλες διακρίσεις για τη Σοφία Δασκαλάκη και τον Χρήστο Μαρινάκη

Δύο σημαντικές διακρίσεις, που επιβεβαιώνουν την καλή δουλειά που παράγεται στο Τμήμα αλλά και την ποιότητα των σκακιστών του, κατάφερε να σημειώσει ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στο πλαίσιο του 1ου Κυπέλλου “Ζάππας” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα σε 11 ελληνικές πόλεις, ανάμεσά τους και τα Χανιά.

Ειδικότερα, η Σοφία Δασκαλάκη κατέλαβε την 1η Πανελλήνια θέση στην κατηγορία των γυναικών ενώ ο Χρήστος Μαρινάκης αναδείχτηκε 2ος στην κατηγορία των εφήβων.

daskalaki

Σοφία Δασκαλάκη.

marinakis

Χρήστος Μαρινάκης.

Το Κύπελλο “Ζάππας” είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο Ελληνα συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων, Βύρωνα Ζάππα. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Κυπέλλου Λύσης, που διεξάγεται στην αρχή της χρονιάς, στόχος του Κυπέλλου “Ζάππας” είναι να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στους Ελληνες λύτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καθιερωθεί και αυτό στο ελληνικό καλαντάρι του καλλιτεχνικού σκακιού.

kypello_zappas3

Τα θέματα και στις 11 πόλεις ήταν κοινά ενώ υπήρχε ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του καλλιτεχνικού σκακιού. Στα Χανιά το Κύπελλο “Ζάππας” διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων όπου καταγράφηκε μεγάλη συμμετοχή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

• Γενική κατηγορία

1ος Μενδρινός Νίκος (Αθήνα)
2ος Σιδηρόπουλος Νίκος (Πτολεμαΐδα)
3ος Κονιδάρης Παναγιώτης (Πρέβεζα)

• Κατηγορία Εφήβων

1ος Μουτζούρης Ιάσων (Αθήνα)
2ος Μαρινάκης Χρήστος (Χανιά)
3ος Σταματίου Ροδόλφος (Αθήνα)

• Κατηγορία Γυναικών

1η Δασκαλάκη Σοφία (Χανιά)
2η Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα (Δράμα)
3η Κευσίκογλου Πετρούλα (Πρέβεζα)