Εμπειρίες για Καζάκου & Μαυροματάκη σε Βαλκανικό και Πανευρωπαϊκό

Μια μεγάλη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη οι οποίες έλαβαν μέρος σε δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ).

Οι δύο αθλήτριες του ΟΑΧ πήραν μέρος αρχικά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό, ξεχωρίζοντας για τη μαχητικότητα τους, καθώς είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το ταλέντο και την ικανότητα που τις χαρακτηρίζει. Και οι δύο κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην Εθνική χάρη στις φετινές, εξαιρετικές τους επιδόσεις στις εγχώριες διοργανώσεις του αθλήματος.

Καζάκου και Μαυροματάκη συμμετείχαν σε μονά, διπλά, ομαδικό και μεικτό, ενώ μαζί τους ήταν και η Λεμονιά Γκαϊντατζή (αθλήτρια της ΑΣΕΑ Καβάλας) που ήταν η έτερη αθλήτρια στην κατηγορία τους (κορασίδες) όπου πήρε μέρος στους αγώνες.

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Η αρχή έγινε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη το διάστημα από 22 μέχρι 26 Ιουνίου στην Αλμπένα της Βουλγαρίας. Εκεί μάλιστα ξεχώρισε η διάκριση για την Γκαϊντατζή η οποία στο διπλό που συνέθεσε με την Βουλγάρα, Σιντέλια Μούτλου, τα δύο κορίτσια κατάφεραν να αναδειχθούν στην 1η θέση σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πινγκ πονγκ.

Η επόμενη μεγάλη διάκριση ήρθε στο ομαδικό, στο οποίο συμμετείχαν (ως βασική) η Ζωή Καζάκου και (ως αναπληρωματική) η Στέλλα Μαυροματάκη, οι οποίες μαζί με την Γκαϊντατζή κατέλαβαν την 4η θέση. Ουσιαστικά η πορεία τους ξεκίνησε με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο γκρουπ, αποκλείοντας τη Βουλγαρία (3-1). Η συνέχεια ήταν να βρεθούν στα προημιτελικά, κερδίζοντας την Ρουμανία (3-0) και από εκεί στον μικρό τελικό, παίζοντας απέναντι στην ομάδα φαβορί της Μολδαβίας από την οποία οι Ελληνίδες παίκτριες ηττήθηκαν οριακά (3-2), καταλαμβάνοντας έτσι την 4η θέση.

Στο ατομικό, η Μαυροματάκη κατάφερε να περάσει από το γκρουπ που συμμετείχε χάρη σε νίκη που σημείωσε επί αντιπάλου της από την Βοσνία, χάνοντας στη συνέχεια στη φάση των “16” από Τουρκάλα αντίπαλο της. Από την άλλη, η Καζάκου είχε στον όμιλό της μία νίκη επί Αλβανίδας αντιπάλου της ενώ υπέστη δύο οριακές ήττες από ισάριθμα κορίτσια από Βουλγαρία και Ρουμανία (νο2 του παγκοσμίου ράνκινγκ) αντίστοιχα.

Μαυροματάκη και Καζάκου συνέθεσαν δίδυμο στα διπλά, ωστόσο στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν απέναντι στο Μαυροβούνιο γνώρισαν την ήττα με 3-0 και έμειναν στην 8άδα.

Τέλος, τα κορίτσια αγωνίστηκαν και στο μεικτό διπλό.

Η Καζάκου συμμετείχε με τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη (αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας), χάνοντας στο πρώτο παιχνίδι με 3-1 από τη Βουλγαρία κι έτσι οι αθλητές μας έμειναν στους “32”.

Αντίστοιχα, η Μαυροματάκη έπαιξε στο μεικτό με τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο (αθλητής των Φοινίκων Γλυφάδας) και ηττήθηκαν με 3-0 από τη Βουλγαρία

ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Η συνέχεια για τα δύο κορίτσια του ΟΑΧ ήταν να βρεθούν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας το διάστημα από 6 μέχρι 15 Ιουλίου, το οποίο ως διοργάνωση ήταν πολύ πιο υψηλού επιπέδου σε σχέση με το Βαλκανικό. Οι δε κληρώσεις των κοριτσιών ήταν πολύ δύσκολες λόγω βαθμολογίας επειδή ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε τέτοια διοργάνωση.

Στο ομαδικό, η ελληνική ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι Καζάκου (βασική) και Μαυροματάκη (αναπληρωματική) αγωνίστηκε στο 8ο γκρουπ της Β κατηγορίας, κυνηγώντας την άνοδο στην Α κατηγορία, σημειώνοντας σπουδαίες νίκες επί του Αζερμπαϊτζάν και του Μαυροβουνίου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά με νίκη σε βάρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αλλά στο τέλος έχασαν από την ομάδα φαβορί της Σερβίας, μένοντας στην 19η θέση της Ευρώπης (από τις συνολικά 64).

Στο ατομικό, η Καζάκου συμμετείχε στο 5ο γκρουπ, χάνοντας από το πρώτο φαβορί, την Ιταλίδα Μινούρι και τη Σέρβα Μάγιο, μένοντας στην 3η θέση. Η Μαυροματάκη πήρε μέρος σε όμιλο των τεσσάρων (στο 13ο γκρουπ) όπου και κατάφερε να σημειώσει μία νίκη σε βάρος αντιπάλου της από την Κροατία, ωστόσο αποκλείστηκε σε ισοβαθμία με την 4η θέση, γνωρίζοντας ήττες στα επόμενα δύο ματς που έδωσε.

Στο μεικτό, όπως και στο Βαλκανικό, η Καζάκου συμμετείχε με τον Μηλικούδη, σημειώνοντας μία νίκη επί των Σκοπίων με 3-0 ενώ υπέστησαν την ήττα από τη δυνατή ομάδα της Πολωνίας και έμειναν έτσι στον γύρο των “64”. Αντίστοιχα, η Μαυροματάκη αγωνίστηκε πάλι με τον Σωτηρόπουλο, χάνοντας στο παιχνίδι που έδωσαν και πάλι από τη Βουλγαρία με 3-0.

Στο διπλό, Καζάκου και Μαυροματάκη ήταν ξανά μαζί, χάνοντας με 3-1 από τη Σλοβακία.

Να σημειωθεί ότι την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας κορασίδων στο ομαδικό είχε ο προπονητής του ΟΑΧ, Μιχάλης Αγγελίδης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προπονητές από την Ελλάδα που συνόδευσαν την ελληνική αποστολή στις δύο διοργανώσεις. Στα δε ατομικά, στα διπλά και στα μεικτά ήταν οι προπονητές των άλλων κατηγοριών της Εθνικής, οι Κώστας Μαδέσης, Χρήστος Βατσακλής, Γιάννης Βλοτινός και Γιώργος Καρύτσας.