Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία για το 5ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα “Χανιά 2016”

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε για τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων το 5ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ “Χανιά 2016” που φιλοξενήθηκε το σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού.
Οι αποστολές, στο σύνολό τους, αποχώρησαν πολύ ευχαριστημένες από την εν γένει διαμονή τους στην πόλη των Χανίων, τη φιλοξενία που δέχτηκαν και για το επίπεδο που παρουσίασαν οι αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν σε ένα κλειστό – “κόσμημα”.

panellinio-ping-pong2

Αγωνιστικά, το πρωτάθλημα κύλησε με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και με τον ανταγωνισμό να αποδεικνύεται ιδιαίτερα έντονος σε όλες τις κατηγορίες (Παμπαίδων-Παγκορασίδων, Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων). Οσον αφορά τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή, καθώς κατάφερε να έχει τέσσερις αθλήτριες του μέσα στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Τα κορίτσια αυτά είναι η Ευαγγελία Φραντζεσκάκη στις Νεανίδες, η Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη στις Κορασίδες που κατετάγησαν στη 2η θέση, η Αθηνά Χατζηπλή που αναδείχτηκε 3η νικήτρια στις Παγκορασίδες, ενώ η Μαρία Λαδάκη βρέθηκε στην 4η θέση στις Νεανίδες.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα για τον Ο.Α. Χανίων είναι τα εξής:

• ΝΕΑΝΙΔΕΣ

2η θέση Εύα Φραντζεσκάκη
4η θέση Μαρία Λαδάκη
6η θέση Ρόδω Πιπεράκη
8η θέση Στέλλα Λαδάκη (Ιφιτος Πατρών)
9η θέση Δωροθέα Δελάκη

• ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

2η θέση Γιώτα Κοτζαμιχάλη
6η θέση Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη
8η θέση Ζωή Αγγελίδου
10η θέση Μαρία Τρύφωνος
14η θέση Θεανώ Βεργεράκη
15η θέση Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη

• ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

3η θέση Αθηνά Χατζηπλή
5η θέση Κατερίνα Κοτζαμιχάλη
6η θέση Ζωή Καζάκου
7η θέση Ευαγγελία Χατζηπλή

• ΠΑΙΔΕΣ

7η θέση Γιάννης Γεωργουσάκης
12η θέση Παναγιώτης Χαϊδεμενάκης

• ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

7η θέση Θεοχάρης Σφυριδάκης
10η θέση Φίλιππος Σκαράκης
11η θέση Γιάννης Χαριτάκης (Α.Ο. Ακρωτηρίου)

Αναλυτικά, οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία είναι οι εξής:

• ΕΦΗΒΟΙ

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
3. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
4. Ανδρέας Μίντσης (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

• ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)
3. Τζούλια Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

• ΠΑΙΔΕΣ

1. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)
2. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Γιώργος-Μιχαήλ Ανδρουλάκης (Α.Ο. Διόνυσου)
4. Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

• ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)
3. Μαριάννα Γενεράλη (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)
4. Χρυσάνθη Κοντονικόλη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

• ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Κίμων Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
2. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)
3. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)
4. Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου)

• ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Λεμονιά Γκαϊταντζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Αθηνά Χατζηπλή (Ο.Α. Χανίων)
4. Στυλιανή Τζαρίδου (Αίας Ευόσμου)

img_5624

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗ & ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ), Μανώλης Κολυμπάδης και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κωνσταντίνος Βατσακλής, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ένα πολύ σημαντικό πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει: «Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αποτελούν ένα εργαλείο για την καλλιέργεια του αθλήματος σε όλη τη χώρα. Οι καιροί είναι δύσκολοι βέβαια και οι γονείς πολλές φορές δεν μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των πρωταθλημάτων μιας και τα παιδιά πρέπει να ταξιδεύουν για ν’ αγωνίζονται, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και δίψα για αγώνες και διακρίσεις. Ολα αυτά μας δυναμώνουν στο να είμαστε ανταγωνιστικοί με τους αντιπάλους μας και ειδικότερα απέναντι στους ξένους», ενώ αναφορικά με τους Χανιώτες αθλητές, ο κ. Βατσακλής σημειώνει τα εξής: «Υπάρχουν γενιές πολλών παιδιών από τα Χανιά εδώ και δεκαετίες που έχουν φορέσει το εθνόσημο και μας έχουν κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό. Τα Χανιά είναι ένας τόπος δημιουργίας και γέννησης πρωταθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Η ΚΙΚΗ ΕΡΗΝΑΚΗ

Από την πλευρά της η έφορος του Τμήματος πινγκ πονγκ του ΟΑΧ, Κική Ερηνάκη τονίζει τα εξής αναφορικά με το επιτυχές γεγονός της διοργάνωσης του πρωταθλήματος: «Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας δήλωσε ότι το τουρνουά έχει την πρώτη βαθμολογία. Οι συνοδοί και οι προπονητές δήλωσαν ότι αν ήξεραν ότι υπάρχει τέτοιου είδους οργάνωση, πως οι αγώνες θα γίνονταν σε ένα τέτοιο στάδιο, αλλά και ότι η φιλοξενία θα ήταν τόσο άψογη, θα έφερναν όλους τους αθλητές.

erinaki

Αγωνιστικά έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα σε όλες τις κατηγορίες. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά όλων των αποστολών και οι συνοδοί μας έδωσαν συγχαρητήρια και μας τόνισαν ότι του χρόνου θα ξαναέρθουν όλοι στα Χανιά».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση των αγώνων, αλλά και για τη στήριξη που προσφέρουν στο πινγκ πονγκ και τον αθλητισμό γενικότερα από τον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ κ. Κολυμπάδη, στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλη Διγαλάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (την πλακέτα παρέλαβε η υπεύθυνη αθλητισμού, Κατερίνα Ζομπανάκη) και στον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα. Ακόμη, ο κ. Κολυμπάδης προσέφερε αναμνηστική σημαία της ομοσπονδίας στον ΟΑΧ, την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του Ομίλου, Τάσος Δημολίτσας, ο οποίος με τη σειρά του απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Κολυμπάδη για την πολυετή προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

digalakis-kolympadis

Επίσης, πριν τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, έγινε -από τον γιατρό των αγώνων, Γιώργο Μαυρολέων- απονομή αναμνηστικού στον εκπρόσωπο των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., μέλη του οποίου παραβρέθηκαν και τις δυο ημέρες των αγώνων στο κλειστό του Κλαδισσού.

Συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος ήταν η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, έχοντας την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης.