Απόλυτα επιτυχημένο το πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα ηλικιών

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Κλειστού γυμναστηρίου Χανίων το πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα ηλικιών πινγκ πονγκ. Η διοργάνωση κύλησε εξαιρετικά, με τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του να είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση.

Ειδικότερα, οι αγώνες σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στο οργανωτικό επίπεδο, ο ΟΑΧ πήρε άριστα φιλοξενώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αποστολές που βρέθηκαν στα Χανιά και αποσπώντας από την Ομοσπονδία (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) τα καλύτερα σχόλια. Γενικώς οι αγώνες έστειλαν το μήνυμα ότι η Αντισφαίριση έχει τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία να διοργανώνει και να φιλοξενεί ένα πρωτάθλημα τέτοιου επιπέδου και ουσιαστικά τέθηκαν για πρώτη φορά οι βάσεις προκειμένου η διοργάνωση αυτή να καθιερωθεί στην πόλη των Χανίων.

Συνολικά το παρών έδωσαν 111 αγόρια και κορίτσια από πολλές περιοχές της χώρας προσφέροντας πλούσιο θέαμα, με τον κόσμο στα Χανιά να είχε την ευκαιρία να απολαύσει αγώνες πινγκ πονγκ υψηλού επιπέδου, αλλά και να γνωρίσει αυτό καθεαυτό το άθλημα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε αγωνιστικό σκέλος ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων τα πήγε πάρα πολύ καλά, με τις επιτυχίες οι οποίες προέκυψαν να επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς. Πιο χαρακτηριστικές είναι οι έξι διακρίσεις που είχαν οι αθλήτριές του και οι οποίες κέρδισαν μία 2η θέση, δύο 3ες, δύο 4ες και μία 5η. Επίσης πέντε ακόμα Χανιώτισσες βρέθηκαν μέσα στην πρώτη 8άδα σε όλες τις κατηγορίες.

Xania_aponomi_korasidon

Πιο σημαντική επιτυχία ήταν η συμμετοχή στον τελικό για τη Μαρία Λαδάκη στις Κορασίδες, όπου ηττήθηκε από την πολύ δυνατή Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006) με 3-0 σετ.

Στην ίδια κατηγορία, αυτή των Κορασίδων, στον μικρό τελικό βρέθηκαν δύο Χανιώτισσες αθλήτριες, η Ρόδω Πιπεράκη και η Γιώτα Κοτζαμιχάλη που αγωνίζεται από τον ΟΑΧ δανεική στον Α.Ο. Ελληνικού, με την πρώτη να παίρνει τη νίκη και να κατακτά την 3η θέση αλλά όπως προβλέπεται στην προκήρυξη και στα δύο κορίτσια απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Xania_aponomi_pagorasidon

Στις Παγκορασίδες, στον μικρό τελικό αγωνίστηκαν δύο αθλήτριες του ΟΑΧ, η Ζωή Αγγελίδου με την Ανελίζα Βαμβακάκη, με την πρώτη να επικρατεί και να τερματίζει στην 3η θέση και την δεύτερη να καταλαμβάνει την 4η.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΧ

Κατηγορία Νεανίδων
6η θέση Εύα Φραντζεσκάκη
8η θέση Δωροθέα Δελάκη

Κατηγορία Κορασίδων
2η θέση Μαρία Λαδάκη
3η θέση Ρόδω Πιπεράκη
4η θέση Γιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)
8η θέση Στέλλα Λαδάκη
14η θέση Γιώτα Πρωτοπαπαδάκη
15η θέση Μαρία Τρύφωνος

Κατηγορία Παγκορασίδων
3η θέση Ανελίζα Βαμβακάκη
4η θέση Ζωή Αγγελίδου
5η θέση Θεανώ Βεργεράκη
6η θέση Κατερίνα Κοτζαμιχάλη
8η θέση Αθηνά Χατζηπλή

Κατηγορία Παμπαίδων
12η θέση Παναγιώτης Χαϊδεμενάκης
13η θέση Θεοχάρης Σφυριδάκης
17η θέση Γιάννης Γεωργουσάκης
19η θέση Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατηγορία Νέων
1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)
4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

Xania_telikos_efivoi

Κατηγορία Νεανίδων
1. Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας)
2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
3. Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Τζούλια Μιτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Κατηγορία Παίδων
1. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)
2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
4. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Ρουφ 80)

Κατηγορία Κορασίδων
1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)
2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)
3. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)
4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)

Κατηγορία Παμπαίδων
1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)
3. Νικηφόρος Μύρος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Σωτήρης Σαπάκος (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

Κατηγορία Παγκορασίδων
1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Ζωή Αγγελίδου (Ο.Α. Χανίων)
4. Μαρία Βαμβακάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Το τουρνουά συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Ακόμη, σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών: ΑΝΕΚ LINES, Blue Star Ferries, Hotel Kriti, Site Cosmos Sport, Columbia Sportswear Company, Palmos, Γεράνι αναψυκτικά, Μίτος Τεχνική Εταιρεία, Φαρμακείο Καμαριανάκη, Ι.ΚΤΕΟ Χανίων, ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε., Χρώματα-Σιδερικά Μαλινάκη και Κατάστημα Ζιγκουνάκη, ενώ την υποστήριξη τους ως χορηγοί επικοινωνίας προσέφεραν πολλά ΜΜΕ του Νομού Χανίων.

Την οργανωτική επιτροπή αποτέλεσαν η Κική Ερηνάκη, ο Μανώλης Λαδάκης και η Άννα ∆ελάκη, ενώ το τουρνουά ήταν το 7ο ΟΠΕΝ της φετινής σειράς αναπτυξιακών αγώνων που διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., καθώς είχαν προηγηθεί αυτά σε Αθήνα, Μέτσοβο, Καβάλα, Ελευσίνα, Βέροια και Πάτρα.