Νέα σεζόν, νέοι στόχοι για το Τμήμα Μπάσκετ

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι για το Τμήμα Μπάσκετ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, το οποίο με μία πληθώρα μικρών και μεγαλύτερων αθλητών επιδιώκει να έχει μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία για τη χρονιά που ξεκινά.

Με μία σημαντική αναδιάρθρωση στο δυναμικό και με την υποστήριξη εξειδικευμένων και επαγγελματιών προπονητών -όλοι τους απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ- ο Ο.Α. Χανίων θέτει για την αγωνιστική περίοδο 2016/17 στόχους, όπως της ανάδειξης του ταλέντου των αθλητών του, την μεθοδική δουλειά στις Ακαδημίες και τη δημιουργία στέρεων βάσεων για την γυναικεία ομάδα.

Από φέτος, στην ομάδα μπάσκετ εργάζονται ως προπονητές, ο Μιχάλης Κασικτσόγλου, η Ιωάννα Θωμά και η Ελευθερία Ακρίβου, οι οποίοι μαζί με τους Καλλιόπη Γεωργαρούδη, Φρόσω Δημητρουλάκη, Αλέξανδρο Κυριτσάκη και Μιχάλη Μπαγάκη θα είναι αυτοί που θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους αθλητές και τις αθλήτριες της Αντισφαίρισης.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κασικτσόγλου που αναλαμβάνει τη γυναικεία ομάδα και τα τμήματα υποδομής: «Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να οργανωθούμε ακόμα περαιτέρω και να λειτουργήσουμε σε υψηλότερα στάνταρ σε όλα τα τμήματα, από τα πιο μικρά έως και τα πιο μεγάλα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε Ακαδημία για τα παιδάκια όπου θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο από την πρώτη τους μέρα. Μας ενδιαφέρει η μεθοδική διδασκαλία σε όλα τα τμήματα. Θέλουμε να αναδείξουμε αθλητές και αθλήτριες που θα στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα και πάνω απ’ όλα θέλουμε τα παιδιά που είναι στον ΟΑΧ να δουλεύουν καλά και να το ευχαριστιούνται γιατί το μπάσκετ είναι παιχνίδι»…

kasitskoglou

Μιχάλης Κασικτσόγλου. 

Σε ερώτηση για τη γυναικεία ομάδα, ο κ. Κασικτσόγλου απαντά τα εξής: «Σίγουρα το γυναικείο είναι μία από τις προτεραιότητες του Συλλόγου. Θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια ώστε να επανέλθουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες και να δημιουργήσουμε τις βάσεις, εφόσον το καταφέρουμε, να παραμείνουμε. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Α2 αλλά δεν είναι εύκολο. Εχουμε ανταγωνιστές σίγουρα από την υπόλοιπη Κρήτη και αν τύχει και βγούμε πρώτοι θα έχουμε αντίσταση και στο πανεπαρχιακό. Θα παλέψουμε, αλλά εφόσον δεν τα καταφέρουμε, θα θέσουμε τις βάσεις για να επιτευχθεί αυτό μελλοντικά», καταλήγει ο προπονητής του ΟΑΧ.

gynaikeia_omada_oax_2016-17_3

Αναλυτικά, το προπονητικό τιμ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων για την αγωνιστική περίοδο 2016/17 έχει ως εξής:

• Ακρίβου Ελευθερία: Τελειόφοιτη του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα Καλαθοσφαίρισης. Έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του ΟΑΧ, στο Αρκάδι, στον Παναθηναϊκό, στα Μελίσσια, στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου και στον Προμηθέα Χαλανδρίου και έχει συμμετάσχει στις μικρές Εθνικές ομάδες. Με την προπονητική ασχολείται τα τελευταία δύο χρόνια.

• Γεωργαρούδη Καλλιόπη: Είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Είναι μέλος του προπονητικού τιμ του ΟΑΧ πολλά χρόνια (2001 – 2003 & 2008 – σήμερα).

• Δημητρουλάκη Φρόσω: Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Εχει εργαστεί σε πολλές ομάδες στην καριέρα της και ειδικότερα από το 1994 βρίσκεται στον ΟΑΧ, με παρουσία σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα. Η δουλειά της έχει συνδυαστεί με σημαντικές επιτυχίες για τον ΟΑΧ, αλλά και το χανιώτικο μπάσκετ, με αποκορύφωμα την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α1 κατηγορία το 2009. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας είτε ως περιφερειακή προπονήτρια είτε σαν νομαρχιακή, αλλά και της ΕΚΑΣΚ. Η ενασχόλησή της με το μπάσκετ ξεκινά το 1989 και συνεχίζεται ως σήμερα.

• Θωμά Ιωάννα: Είναι Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Καλαθοσφαίρισης. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Βορείου Ελλάδας (Αίας Ευόσμου, ΑΕ Πυλαίας, Μέγας Αλέξανδρος, ΕΟΣ Σταυρούπολης, ΠΑΣ Γιάννενα, Τιτάνες Δράμας) και ασχολείται με την προπονητική σε τμήματα υποδομών τα τελευταία εννέα χρόνια.

• Κασικτσόγλου Μιχάλης: Πτυχιούχος ΤΕΦΦΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση. Έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και στο ανδρικό του ΑΟ Σταυρούπολης. Ως προπονητής έχει πολυετή εμπειρία σε όλα τα τμήματα. Έχει εργαστεί στον ΑΚΕΤ Σταυρούπολης, ΕΟ Σταυρούπολης, ΜΕΝΤ, ΑΙΑΣ Ευόσμου, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Επιστρέφει στον ΟΑ Χανίων μετά από δύο χρόνια στα οποία βρέθηκε στον ΟΦΗ (Α2 Εθνική) και στον Έσπερο Πατρών (Β’ Εθνική) για να αναλάβει την Γυναικεία Ομάδα του Ομίλου καθώς και τμήματα υποδομής.

• Κυριτσάκης Αλέξανδρος: Είναι Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του Κύδωνα Χανίων και από την περσινή χρονιά είναι μέλος του προπονητικού τιμ του ΟΑΧ.

• Μπαγάκης Μιχάλης: Ξεκίνησε το Μπάσκετ από τις ακαδημίες του ΟΑΧ όπου και αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής μέχρι και το αντρικό. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Κύδωνα Χανίων και ΟΦΗ με συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες (Γ’ Εθνική). Τα τελευταία τρία χρόνια είναι μέλος του προπονητικού τιμ του ΟΑΧ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ