Ο ΟΑΧ απέναντι σε αμερικανικό κολέγιο

Ενα διαφορετικό φιλικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να δώσουν την Παρασκευή (17/5) το απόγευμα τα κορίτσια του ΟΑΧ, αντιμετωπίζοντας στον Κλαδισό την γυναικεία ομάδα του αμερικανικού κολεγίου “Maine”.

Δυο διαφορετικές κουλτούρες στο άθλημα, από τη μία ο ΟΑΧ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 κι από την άλλη μία ομάδα που λαμβάνει μέρος στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, έχοντας στη διάθεσή της παίκτριες, μεταξύ άλλων, από την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε φιλικό, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη χώρα μας, το κολέγιο του “Maine”.

Σύμφωνα με τον βοηθό προπονητή, Τομ Μπίσκαπ (Tom Biskup): «Μας αρέσει η Ελλάδα και να γνωρίζουμε άλλες κουλτούρες κι έτσι βρεθήκαμε εδώ. Θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί σαν ομάδα, να προπονηθούμε και να παίξουμε πολλά διαφορετικά παιχνίδια και επίσης να ξεκουραστούμε μετά τις υποχρεώσεις με τα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε και γιατί όχι να διασκεδάσουμε. Χαιρόμαστε που παίξαμε εναντίον της ομάδας από τα Χανιά. Οσον αφορά εμάς, έχουμε διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις μας και πλέον προετοιμαζόμαστε για την επόμενη χρονιά. Κάνουμε κάποιες δοκιμές για να βρούμε μια νέα αγωνιστική ταυτότητα, να δούμε ποιες από τις κοπέλες θα συνεχίσουν και να δουλέψουμε για τη νέα σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Πριν από την έναρξη του φιλικού, οι δυο ομάδες αντάλλαξαν αναμνηστικά και φανέλες ενώ στη συνέχεια βγήκαν φωτογραφίες.

Από την πλευρά του ΟΑΧ, ο αντιπρόεδρος, Μαν. Μιχαηλάκης, τονίζει τα εξής: «Το κολέγιο του “Maine” δεν διακρίνεται τόσο πολύ για τις αθλητικές του δραστηριότητες, αλλά τα τελευταία χρόνια η γυναικεία ομάδα μπάσκετ έχει πάει αρκετές φορές στο Final 4 κι αυτό είναι μια μεγάλη διάκριση. Εχει επίσης τέσσερις διακεκριμένες ξένες παίκτριες. Είναι μια πολύ καλή επίσκεψη στην πόλη μας και ευχαριστούμε το κολέγιο του “Maine” για τον ερχομό του στα Χανιά».

Για την ιστορία, το κολέγιο του “Maine” αποδείχτηκε πολύ δυνατό, επικρατώντας με σκορ 70-27, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΑΧ αγωνίστηκε με τις μικρές σε ηλικία παίκτριες, αφού σχεδόν όλες που μετέχουν στην Α2 έχουν φύγει για διακοπές μετά τη λήξη των υποχρεώσεών τους.

Αναλυτικά τα 10λεπτα ήταν τα εξής: 9-17, 15-38, 19-58, 27-70.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ