Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας σκουός στα Χανιά

Στα Χανιά βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο προπονητής της Εθνικής ομάδας σκουός, Πέτρος Τζαμαλούκας. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να προπονήσει τους αρκετούς Χανιώτες αθλητές που είναι μέλη της Εθνικής ομάδας.

Οι επισκέψεις για τον κ. Τζαμαλούκα στα Χανιά είναι συχνές τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια όταν άρχισε να προπονεί ερασιτέχνες παίκτες, μεγάλης ηλικίας, ωστόσο τα τελευταία έτη ασχολείται αποκλειστικά με νεαρά παιδιά.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, ο λόγος της επίσκεψής μου στα Χανιά είναι για να προπονήσω και να μάθω το άθλημα στα νεαρά παιδιά και όχι στους πιο μεγάλους, όπως έκανα παλιότερα. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς από το 2016, παιδιά από τα Χανιά συμμετέχουν σε όλες τις εθνικές ομάδες», σημειώνει ο Πετρ. Τζαμαλούκας. «Τα επέλεξα γιατί ήταν πρόθυμα, να γνωρίσουν αυτό το άθλημα και να γίνουν πρωταθλητές γιατί εμένα αυτό που μου αρέσει είναι ο πρωταθλητισμός ειδικότερα εάν το παιδί του αρέσει. Ετσι, σιγά-σιγά άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία το σκουός στα Χανιά».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει ότι τα παιδιά που μετέχουν από τα Χανιά στις Εθνικές ομάδες σκουός είναι τα εξής: «Είναι ο Κυριάκος Τζανάκης, ο Ανδρέας Ζερβός, ο Γιάννης Αρετάκης, ο Χρήστος Κασαπάκης και ο Φώτης Ζαφειρίου, ένα παιδί το οποίο προέρχεται από τη Βοστώνη κι έρχεται εδώ τα καλοκαίρια και προπονείται μαζί μας, είναι 13 ετών και είναι πολύ ταλαντούχος. Ο Αρετάκης έχει παίξει τα προηγούμενα χρόνια στην Εθνική Κ19 και αυτή τη στιγμή ακολουθούν οι Τζανάκης και Ζερβός που παίζουν επίσης στην Κ19, ενώ ο Κασαπάκης αγωνίζεται στην Κ15».

Επόμενο ερώτημα προς τον Πέτρο Τζαμαλούκα είναι η δημιουργία του τμήματος σκουός στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων. «Οταν το έμαθα, το είδα πάρα πολύ θετικά και μ’ ευχαρίστησε ιδιαίτερα, διότι αποδεικνύεται τελικά ότι είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να μπει το άθλημα στις ράγες, σε μία γραμμή», τονίζει. «Καλώς η κακώς, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έπαιζαν και ασχολήθηκαν με το σκουός στα Χανιά δεν έκαναν την έναρξη κάποιου σωματείου, που θα ήταν ο προπομπός για την ανάπτυξη του αθλήματος. Με αυτό τον τρόπο, αυτή τη στιγμή έγινε η έναρξη και πιστεύω ότι στο μέλλον θα δούμε πολύ μεγάλα πράγματα».

Για το επίπεδο που είναι το σκουός στα Χανιά και στην Ελλάδα, τονίζει ότι, «το πρόβλημα με το σκουός είναι ότι υπάρχει έλλειψη γηπέδων. Μπορώ να πω ότι ακριβώς μετά τον Ομιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, ακολουθούν από πολύ κοντά τα Χανιά, που δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας και αυτό λόγω της αγάπης που έχει δείξει ο τοπικός Ομιλος, ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων και ο πρόεδρός του, ο κ. Δημολίτσας και κάποιοι γονείς, οι οποίοι έχουν κάνει τρομερές θυσίες για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

Φυσικά, ο Πέτρος Τζαμαλούκας αποδίδει την διάδοση του σκουός στα Χανιά, στον Δημήτρη Σκαράκη που είναι ο προπονητής του ΟΑΧ και ο ιδιοκτήτης του γηπέδου στο γυμναστήριο “Olympiko”: «Ο Δημήτρης Σκαράκης είναι το… σκουός στα Χανιά. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο γήπεδο και το μοναδικό μέχρι τώρα στα Χανιά, είναι αυτός που με την αγάπη του, διέδωσε, με την δική μας εξωτερική βοήθεια ασφαλώς, αλλά κυρίως με τη δική του αγάπη, το άθλημα στα Χανιά. Και τώρα, ήρθαν οι προσπάθειες όλων μας ώστε να “δέσει” αυτό το πράγμα και να γίνει αυτή η ραγδαία έκρηξη η οποία θα ακολουθήσει ακόμα περισσότερο. Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις για το σκουός και πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος για την τοπική κοινωνία για την εκμάθηση και για να βοηθήσει τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα»…