Ο πρωταθλητής Δυτ. Κρήτης Καλλιγέρης και οι διακρίσεις από τους σκακιστές του ΟΑΧ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων σε πρόσφατους αγώνες σκάκι για τα νεανικά πρωταθλήματα Κρήτης.

Η μεγαλύτερη διάκριση ανήκει στον Γιάννη Καλλιγέρη, ο οποίος στο πρώτο του επίσημο τουρνουά κατάφερε ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής Χανίων στη μικρότερη κατηγορία για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών. Μάλιστα, επειδή έχει κερδίσει ήδη τον πρωταθλητή Ρεθύμνου, αποκτά παράλληλα και τον τίτλο του πρωταθλητή Δυτικής Κρήτης.

Οι άλλες διακρίσεις ήρθαν στις κατηγορίες Κ14 και Κ16…

Στην Κ14 ο Μάνος Μαυρίδης κατετάγη 2ος, αποκτώντας τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό του επίπεδο ενώ στην Κ16 οι Θάνος Μαυρίδης και Εριέττα Καλιοντζάκη κατέλαβαν την 3η θέση, έχοντας καλή απόδοση. Επίσης, στην Κ14 ο Γιάννης Μπενάκης ισοβάθμησε στην 3η – 4η θέση καθώς η ήττα στον 1ο γύρο υποβάθμισε τη μετέπειτα καλή απόδοσή του.

Στην τελική φάση των αγώνων το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο οι αθλητές του ΟΑΧ θ’ αντιμετωπίσουν τους προκρινόμενους των Νομών της Ανατολικής Κρήτης, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Κρήτης και παράλληλα την πρόκριση στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα.