Ο σπουδαίος Γιάννης Γέροντας στην οικογένεια του ΟΑ Χανίων

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την έναρξη συνεργασίας με τον Γιάννη Γέροντα, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου στον τομέα της ενδυνάμωσης και της φυσικής προετοιμασίας των αθλητών τένις.

Ο κ. Γέροντας είναι παλιός αθλητής της άρσης βαρών με καλύτερη στιγμή την διάκριση που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Αντζελες το 1984, κατακτώντας την 7η θέση στην άρση βαρών.

Εχει διακρίσεις σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα στην άρση βαρών, αλλά και αξιοσημείωτη πορεία στο βόλεϊ. Ειδικότερα, έχει υπάρξει αθλητής στο βόλεϊ με μεγάλη επιτυχία, ενώ στάθηκε στο πλευρό, ως άμεσος συνεργάτης του στο τεχνικό τιμ, του σπουδαίου Χιλμπέρτο Χερέρα στην Εθνική ανδρών, η οποία το 1994 έφτασε στην κατάκτηση της 6ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα.

Εχει δουλέψει ακόμα σε Ιταλία, Ισπανία και Κούβα, ενώ μιλά άπταιστα πέντε ξένες γλώσσες.

Ηταν μέλος των υπηρεσιών αντιντόπινγκ από το 2001 μέχρι το 2008 ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα διετέλεσε διευθυντής αντιντόπινγκ στο άθλημα του βόλεϊ.

Ακόμα, έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε θέματα της βιολογίας της άσκησης και φυσικής προετοιμασίας σε αθλήματα εκρηκτικά βαλλιστικά στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.

Στις τελευταίες εκλογές της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών διεκδίκησε την προεδρία, ενώ σήμερα είναι τεχνικός διευθυντής.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑ Χανίων, Παναγιώτης Τζινευράκης: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων εντάσσει τον Γιάννη Γέροντα, ένα αναξιοποίητο κεφάλαιο του αθλητισμού στα Χανιά, στην οικογένειά του. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον Ομιλο… Η τελευταία του επιτυχία είναι η αναγνώριση που έτυχε από την ακαδημία τένις του Χουάν Χοσέ Φερρέρο στο Αλικάντε της Ισπανίας ως πιστοποιημένος προπονητής των προγραμμάτων της ακαδημίας που αφορούν την φυσική ενδυνάμωση των αθλητών του τένις. Ο Γιάννης Γέροντας είναι ήδη ένας εξαιρετικός φίλος και τον καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων».