Οι γονείς δίπλα στον ΟΑΧ! Κάλεσμα σε συνέντευξη Τύπου

Κάτι παραπάνω από απαραίτητη κρίνεται η συμμετοχή των γονέων από τους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων στην προσπάθεια που επιτελείται στο τμήμα μπάσκετ.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε την Τετάρτη (29/7) το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού με την ευκαιρία ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται το Summer Basketball Camp στο οποίο συμμετέχουν οι Μιχάλης Κασικτσόγλου (παλιός προπονητής του ΟΑΧ) και Ιωάννα Θωμά (η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν παίκτρια και προπονήτρια στον ΟΑΧ).

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Τζινευράκης από μέρους της διοίκησης, η προπονήτρια Φρόσω Δημητρουλάκη και ο Νεκτάριος Σαλεβουράκης, εκπροσωπώντας την άποψη των γονέων των νεαρών αθλητών και αθλητριών ήταν αυτοί που απεύθυναν κάλεσμα προς τους γονείς ώστε να στηρίξουν εκτός από ηθικά και οικονομικά το σωματείο στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου εν όψει της επόμενης χρονιάς όσο και τα επόμενα χρόνια ο ΟΑ Χανίων να μπορεί να στηρίζεται ει δυνατόν αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά που έκανε ο κ. Τζινευράκης σχετικά με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την “μεγάλη ομάδα”, η οποία αγωνίζεται στην Α1 γυναικών: «Το μπάσκετ είναι το δεύτερο πιο προβεβλημένο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και έχουμε την τύχη να έχουμε μία ομάδα στην Α1 γυναικών όπου δυστυχώς λίγοι άνθρωποι στα Χανιά το γνωρίζουν παρότι είμαστε αρκετά χρόνια στην Α1. Εχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια και έχω δει μετά λύπης μου ότι υπάρχει πολύ λίγος κόσμος στις εξέδρες», σημείωσε ο κ. Τζινευράκης. «Ετσι, πάρθηκε μια απόφαση προσωπική δική μου να σταματήσουμε να στηριζόμαστε σε ξένες παίκτριες και να προωθήσουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο. Θα στηριχτούμε σε δικά μας παιδιά από τις μικρές κατηγορίες. Αυτό ευελπιστούμε να το πετύχουμε έχοντας προσλάβει έναν Ισπανό προπονητή από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, τον Αλβαρο, τον οποίο τον έχουμε ήδη παρουσιάσει και ο οποίος θα αναλάβει όλα τα τμήματα συλλήβδην του μπάσκετ και σαφώς θ’ αναλάβει και την ομάδα που αγωνίζεται στην Α1».

Ο κ. Τζινευράκης μίλησε από ‘κει και πέρα για τις θυσίες που χρειάζεται να υποβάλλονται τα παιδιά προκειμένου να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις ανάγκες του πρωταθλητισμού: «Δεν είναι εύκολος ο πρωταθλητισμός. Είναι όμως και ο αθλητισμός εκτός από τον πρωταθλητισμό» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΧ. «Σκοπός είναι άλλωστε να κάνουμε το τμήμα λίγο πιο χαρούμενο. Νομίζω ότι με την ανταπόκριση που έχουμε αυτούς τους λίγους μήνες που είμαστε στη διοίκηση, το τμήμα του μπάσκετ αρχίζει και ανοίγει, όλα τα τμήματα ανοίγουν. Ο πρωταθλητισμός είναι πάρα πολύ δύσκολος, είναι όμως αυτός που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι χρειάζεται πάρα πολύς κόπος, θυσίες, αυταπάρνηση, αλλά και ταπεινότητα για να φτάσουν ψηλά».

Ο Παν. Τζινευράκης σημείωσε τέλος ότι μέσα στον Αύγουστο να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για την γυναικεία ομάδα: «Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1 με πολύ μεγάλο κόπο, ξέρετε πως τα έξοδα είναι πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Εχουμε και μία επιχορήγηση η οποία είναι το μισό σχεδόν μπάτζετ που επωμίζεται η ομάδα, όμως το βασικό είναι ν’ αντιληφθούν όλοι το όραμα. Η επόμενη παρουσίαση που θα κάνουμε θα είναι ξανά στη φυσική θέση του μπάσκετ, στο κλειστό του Κλαδισού, μέσα στον Αύγουστο για τον Ισπανό προπονητή όπου θα έχουμε και δύο ξένες παίκτριες σαφώς. Δεν μπορούμε να παίξουμε στην Α1 μονάχα με δικά μας παιδιά, θα είναι αυταπάτη και ουτοπία να το πιστεύουμε αυτό το πράγμα, αλλά οκτώ παιδιά θα είναι ελληνόπουλα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΧ.

Από την πλευρά της η Φρόσω Δημητρουλάκη με την εμπειρία που έχει με τα πολλά χρόνια ενασχόλησης της με το μπάσκετ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τίθενται άμεσα σε κυκλοφορία τα νέα εισιτήρια διαρκείας ενώ επεκτάθηκε γενικά για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να υπάρξουν έσοδα για το μπάσκετ.

Σημειώνεται, δε, ότι όλες της οι αναφορές ήταν προς τους γονείς.

«Προσπαθούμε ν’ ανοίξουμε το σύλλογο προς όλους τους γονείς. Τα σωματεία εξάλλου είναι τα μέλη του και ο ΟΑΧ είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Για μας στο μπάσκετ, τα μέλη μας είναι οι γονείς των αθλητών μας» επεσήμανε. «Αυτοί είναι που θα βοηθήσουν και θα κινητοποιηθούν για να πάμε το μπάσκετ ένα βήμα παρακάτω είτε αυτό είναι το τμήμα των κοριτσιών, είτε των αγοριών. Αυτό που χρειαζόμαστε απ’ όλους τους γονείς είναι να βρίσκονται δίπλα μας, να στηρίξουν την προσπάθεια. Κυκλοφορήσαμε τα νέα εισιτήρια διαρκείας για να μπορέσουμε ν’ αντλήσουμε κάποια χρήματα. Αυτά τα διαρκείας έχουν ένα χαμηλό κόστος και απευθύνονται σε όλα τα τμήματα (μπάσκετ) του Ομίλου. Θέλουμε να βγούμε στην πόλη, θέλουμε να μας βοηθήσουν οι γονείς, αγοράζοντας κάποια διαρκείας ή να τα διαθέσουν σε κάποιους γνωστούς τους έτσι ώστε να γεμίζουμε το γήπεδο όταν παίζει το ανδρικό, ή τα μικρότερα τμήματα, οι γυναίκες, οι νεάνιδες και οι κορασίδες. Ο στόχος είναι να γίνουμε μία ομάδα όπως ήμασταν πάντα, μια παρέα που είχε ένα όραμα να πάει το σωματείο λίγο παραπάνω… Σε όλα τα τμήματα αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχουν γονείς που έχουν παιδιά και στο τμήμα των αγοριών και στο τμήμα των κοριτσιών. Νομίζω ότι είναι οι καταλληλότεροι για να πουν για το αν πραγματικά στηρίζουμε ή όχι αυτή την προσπάθεια. Σίγουρα πάντως χρειαζόμαστε τους γονείς δίπλα μας, μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τους χρειαζόμαστε είτε για κάποιες εκδηλώσεις που θα κάνουμε άμεσα στο μέλλον, είτε με τα διαρκείας, είτε με την προβολή των επιχειρήσεων και των διαφημίσεων που μπορούν να υπάρξουν έτσι ώστε αυτά τα χρήματα να γυρίσουν πρακτικά στα παιδιά και να πάμε πολύ καλύτερα ως σωματείο. Είναι γνωστό πως φέτος η ομάδα των κορασίδων έφτασε στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ελλάδα. Συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να είμαστε στα μετάλλια. Αυτό το πράγμα για να γίνει συνοδεύτηκε από μία μακρά περίοδο αγώνων και μετακινήσεων. Οι γονείς δεν πλήρωσαν χρήματα γι’ αυτή τη διαδικασία και πραγματικά τα ποσά ήταν τεράστια γιατί παίξαμε στο Ηράκλειο όπου μείναμε δύο ημέρες εκεί, μετά πήγαμε στη Νάξο και στην Αθήνα και στη συνέχεια επιστρέψαμε στα Χανιά και ξαναπήγαμε στην Αθήνα. Ολα αυτά τα έξοδα καλύφθηκαν κατά 95% από το σωματείο. Αυτό που θέλουμε, είναι οι γονείς να γίνουν πρεσβευτές της προσπάθειας που γίνεται. Θέλουμε να έχουμε όλους τους γονείς μαζί μας γιατί εάν ο καθένας απ’ αυτούς μιλήσει σε κάποιον ή κάποιους άλλους γονείς ή φίλους και μεγαλώσουμε τη βάση τότε έχουμε την προοπτική να κάνουμε κάποια παραπάνω πράγματα», ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της η Φρόσω Δημητρουλάκη.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση που έκανε εκ μέρους των γονέων ο Νεκτάριος Σαλεβουράκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Θα μιλήσω ως γονέας που βρίσκεται το παιδί μου στις Ακαδημίες του ΟΑΧ. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη. Θέλουμε με τους υπόλοιπους γονείς οτιδήποτε νιώθουν να το συζητάμε και να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια. Θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά μας καλύτερα κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από τον αθλητισμό. Θέλουμε τα παιδιά κοντά μας, να είναι μέσα στα γήπεδα, να είναι στο μπάσκετ και να γίνονται καλύτερα για να νιώθουμε κι εμείς υπερήφανοι. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η προσπάθεια όλων. Η νέα διοίκηση του ΟΑΧ έχει το μεράκι ν’ ασχοληθεί και να μπορέσει το μπάσκετ να ανέβει ένα βήμα πιο ψηλά. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να πετύχουμε το στόχο μας», κατέληξε ο κ. Σαλεβουράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ