Πλησιάζει η έναρξη του διεθνούς τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”!

Το δρόμο της τελικής ευθείας λαμβάνει η πραγματοποίηση του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”, η αυλαία του οποίου ανοίγει την επόμενη Παρασκευή 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται μία εβδομάδα αργότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Kalyves Beach”.

Οι διοργανωτές έχουν τη χαρά να έχουν εξασφαλίσει δεκάδες συμμετοχές και ειδικότερα παγκοσμίως γνωστών γκραν μαιτρ από το εξωτερικό, όπως των Ρώσων Αλεξάντερ Χαριτόνοβ (2548), Εβγένι Λεβιν (2505), Βλαδιμίρ Μπουρμάκιν (2553) Αλεξάντερ Καρπάτσεβ (245) Ιλια Ντουζακόβ (2404) και Μίκαελ Ιβάνοβ (2388) και των Λευκορώσων Νικίτα Μαγιόροβ (2541) και Σεργκέι Κασπάροβ (2475) κ.α. Ιδιαίτερα σημασία έχει να αναφερθεί και η συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή στο μαθητικό πρωτάθλημα κάτω των 10 χρονών του 2015, του εννιάχρονου Αλντιγιάρ Ανσάτ από το Καζακστάν, γεγονός που πιστοποιεί το επίπεδο της διοργάνωσης.

Επίσης, στο τουρνουά θα λάβει μέρος και ένα ανεξάρτητο δεύτερο γκρουπ για παιδιά κάτω των 12 ετών που θα θελήσουν να μην αγωνισθούν στο ισχυρό, ενώ , από τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης είναι η δωρεάν προπονητική υποστήριξη που θα παρέχεται σε όλους τους αγωνιζόμενους από τον Διεθνή Μετρ, προπονητή και συγγραφέα Ηλία Κουρκουνάκη.

Afisa_APOKORONAS2016

Σημειώνεται ότι το τουρνουά περιλαμβάνει χρηματικά έπαθλα τα οποία θα δοθούν στους πρώτους νικητές, με τον 1ο να λαμβάνει 1.500 ευρώ και τον 2ο νικητή 1.000 ευρώ. Συνολικά, η χρηματική επιβράβευση στους σκακιστές θα ανέλθει στο ποσό των 4.700 ευρώ.

Ακόμα, η μεταφορά των σκακιστών θα πραγματοποιείται δωρεάν από τα Χανιά προς τις Καλύβες, προσφορά του πρακτορείου Status Tourism Agency.

Η διοργάνωση του τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”, πραγματοποιείται από τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων, τον Αθλητικό Ομιλο Τάνο Αποκορώνου, τον Δήμο Αποκορώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει να παραθέσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Kalyves Beach” την προσεχή Τρίτη 23 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι.

Χρυσός χορηγός είναι η ΕΤΑΝΑΠ, μεγάλοι χορηγοί του τουρνουά είναι το πρακτορείο STATUS TURISM AGENCY και η ΜΙΧΑΗΛΑΚΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, οικονομικοί χορηγοί η Κάβα ΟΙΝΟΛΑΤΡΗΣ, οι αγορές BEST BUYS, τα ηλεκτρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ποτοποιία ΚΕΝΤΡΙΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βουκολιών και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων (ΣΥ.ΦΑ.Χ.). Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΝΕΑ Τηλεόραση.