Πρεμιέρα για την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών ping-pong

Με δύο αγωνιστικές στους ισάριθμους ομίλους ξεκίνησε στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων με αρχηγό αποστολής την έφορο του τμήματος Ερηνάκη Κική και παίκτες τους Σγουρομάλλη Μανώλη, Μπόσκοβιτς Ιωάννη και Αλεξανδρόπουλο Παναγιώτη σημείωσε μία ήττα με τον ΟΕΑ Ρεθύμνου  με 1-3 και μία νίκη επι του ΑΣ Ίφιτος Πατρών με 3-0. Αξιοσημείωτη είναι η νίκη του Μπόσκοβιτς με 3-2 απέναντι στον Γάλλο Ελιάν Μουσό του Ρεθύμνου καθώς και το ματς του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου με τον Κλαούντιο Κύρου του Ίφιτου Πατρών.

Ήταν στον αγώνα των Χανίων με τον Ίφιτο Πατρών, των δύο ομάδων, που φαίνεται ότι θα παλέψουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον 2ο όμιλο

Ο Αλεξανδρόπουλος είχε κατακτήσει το 1ο σετ και είχε σετ μπολ στο 2ο με 10-9. Ακολούθησε μεγάλος πόντος σε διάρκεια και τον πήρε ο Αλεξανδρόπουλος. Η διαιτήτρια έβαλε το 11-9 στον μετρητή, ο Κύρου πήρε κατηφής την πετσέτα και κινήθηκε προς τον πάγκο της ομάδας του, αλλά μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του αθλητή των Χανίων άλλαξε τα δεδομένα. Στην αρχή του ράλι έκανε ένα πολύ δύσκολο παράλληλο χτύπημα και παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του σήκωσε το χέρι και πανηγύρισε στιγμιαία τον πόντο …χωρίς να τον έχει εξασφαλίσει.

Το ράλι συνεχίστηκε, εκείνος το πήρε στο τέλος, όμως δεν ξέχασε το επιφώνημα πανηγυρισμού στη διάρκειά του κι έσπευσε αμέσως να το πει στον Κύρου προτείνοντας, κατ’ εξαίρεση, επανάληψη του πόντου. Αμέσως μετά το ανέφερε και στη διαιτήτρια κι αφού οι δύο αθλητές συμφώνησαν, η πρώτη επανέφερε το σκορ στα επίπεδα του 10-9. Τι απέγινε τελικά στο ματς; Ο Αλεξανδρόπουλος έχασε με 12-10 το 2ο σετ, στο οποίο έκανε το φερ πλέι, αλλά αργότερα επικράτησε με 3-1 σετ, ενώ νίκησαν και τα Χανιά με 3-0. Σαφώς, ο Αθηναίος αθλητής δεν υπέπεσε σε σοβαρό λάθος ώστε να ζητήσει την ακύρωση του πόντου, αυτά μπορούν να συμβούν σε αγώνες. Το αξιοσημείωτο όμως, είναι ότι έκανε φερ πλέι σε μία τέτοια περίπτωση και σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Δικαιολογημένα λοιπόν, τον συνεχάρησαν όσοι είδαν τη φάση.  

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στην Α1 ανδρών:

Στον 1ο όμιλο:

ΑΣ Πέρα-ΑΟ Ταταύλα                              3-0

Φιλία Ορεστιάδας-ΓΑΣ Ελευσίς                  1-3

ΑΟ Ταταύλα-Φιλία Ορεστιάδας                   3-1

Ολυμπιακός-ΑΣ Πέρα Αθηνών                   3-1

Ρεπό έκαναν ο Ολυμπιακός και ο ΓΑΣ Ελευσίς

Στον 2ο όμιλο:

ΟΕΑ Ρεθύμνου-ΟΑ Χανίων              3-1

ΑΣ Ίφιτος Πατρών-ΑΕΚ                  0-3

ΟΑ Χανίων-ΑΣ Ίφιτος Πατρών         3-0

Παναθηναϊκός-ΟΕΑ Ρεθύμνου          3-0

Ρεπό έκαναν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ