Προπονητής του ΟΑ Χανίων ο Κώστας Κεραμιδάς

Ο ΟΑ Χανίων βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει τη συμφωνία με τον κόουτς Κώστα Κεραμιδά. Ο νέος προπονητής της ομάδας μας θα κοουτσάρει για πρώτη φορά στο επερχόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κόουτς Κεραμιδάς δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το ποιόν του.

• Θεωρείται ο προπονητής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών ως Ομοσπονδιακός της Εθνικής γυναικών εάν ληφθούν υπόψη η 4η θέση στο πανευρωπαϊκό του 2017 και η 9η στο παγκόσμιο που έγινε το 2018.

• Ηταν στο τεχνικό τιμ της Εθνικής ανδρών, στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2005 και 2006.

• Εχει διατελέσει προπονητής σε επίπεδο ανδρών, με κυριότερη τη θητεία του στο Μαρούσι, το οποίο οδήγησε μέχρι και την Α2 κατηγορία. Επίσης, έχει θητεύσει σε Απόλλωνα Πατρών, Μαρούσι και Κόροιβο Αμαλιάδας.

• Εχει αναλάβει σε επίπεδο γυναικείου μπάσκετ, ομάδες, από τις κορυφαίες της χώρας, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

• Εχει εργαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό σε ομάδες της Σουηδίας (Σόλνα Βίκινγκς) και της Ουγγαρίας (Τσεγκλέντ).

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Κεραμιδάς τονίζει τα εξής:

«Με τιμά ιδιαιτέρα η επιμονή και το ενδιαφέρον των ανθρώπων των Χανίων να έρθω στην ομάδα. Θα προσπαθήσω ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους και να κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να πετύχει τους στόχους της. Ποιοι είναι αυτοί… Εχουμε κάνει κάποιες ήττες, οι οποίες ήταν εκτός προγράμματος, αλλά πετύχαμε και τη μεγάλη νίκη (ΠΑΟΚ) που επίσης ήταν εκτός προγράμματος. Οπότε, προσπαθούμε να έρθουμε σε μία τέτοια ισορροπία ώστε να μας εξασφαλίσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο τέλος για μια καλή σειρά στα πλέι οφ, που αυτός είναι και ο στόχος. Θέλουμε να παρουσιαστούμε στο πρωτάθλημα όσο καλύτεροι γίνεται ώστε να εξασφαλίσουμε πάλι την συμμετοχή μας στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Ο ορίζοντας είναι να έχουμε ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα και αν είναι δυνατό μέσω των πλέι οφ να μπορέσουμε να βγούμε στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια δούλευα στο εξωτερικό, απλά έτυχε τώρα η συγκυρία η ομάδα που ήμουν να παρουσιάσει οικονομικά προβλήματα. Τελευταία στιγμή έκανε διακοπή συμβολαίου στις ξένες παίκτριες για να προστατεύσει το μπάτζετ των υπολοίπων κι εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω γιατί η ομάδα δεν θα είχε πια τη δυνατότητα να κάνει κάποια νίκη και η πρόταση των Χανίων μου ήρθε “κουτί”. Ετσι μπόρεσα και παραιτήθηκα και ήρθα στα Χανιά. Φυσικά και παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιες προσθέσεις η ομάδα, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε. Νομίζω ότι ήταν λίγο άτυχη σε κάποια παιχνίδια, τα είδα δηλαδή αυτά τα παιχνίδια και αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι να βελτιωθούμε για να έχουμε ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα στο τέλος του πρωταθλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ