Πρωταθλητές Ελλάδας Κωνσταντινόπουλος και Τόλιου

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου κατέκτησαν τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό του Κλαδισού.

Στον τελικό των ανδρών, ο κόσμος που τον παρακολούθησε είχε την ευκαιρία ν’ απολαύσει ένα πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι, που κρίθηκε με 4-2 υπέρ του αθλητή του Παναθηναϊκού, επικρατώντας του σπουδαίου, Γιάννη Σγουρόπουλου, του Ολυμπιακού.

Κωνσταντινόπουλος.

Σγουρόπουλος.

Η επιτυχία αυτή είναι η δεύτερη σερί για τον Κωνσταντινόπουλο, που μιλώντας αμέσως μετά την επισφράγιση του τίτλου από την πλευρά του, σημείωσε τα εξής: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Δεν το περίμενα ότι θ’ αναδειχθώ πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά, είναι βαρύ το φορτίο. Επαιξα, όμως, αυτό που ξέρω… Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης ο οποίος έχει πάρει και δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Ηταν πολύ δύσκολο το έργο μου, έπαιξα καλά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Οσον αφορά την διοργάνωση που έγινε στα Χανιά ήταν πολύ καλή, είχε κι ένα πολύ πλούσιο μπουφέ και γενικά η αίθουσα που έγιναν οι αγώνες ήταν πολύ καλή».

Τόλιου.

Αντίστοιχα, στις γυναίκες, η Κατερίνα Τόλιου έδειξε πραγματικά ανίκητη, αφού έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χάσει σετ. Μάλιστα, η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου επικράτησε με άνεση και στον τελικό (4-0), κερδίζοντας την Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα του Φοίνικα Πειραιά. «Είμαι πολύ χαρούμενη. Η αλήθεια, ναι, είναι ότι σε όλη τη διοργάνωση δεν έχασα ούτε σετ, που είναι κάτι που δεν το περίμενα. Είχα προετοιμαστεί, όμως, πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Η διοργάνωση στα Χανιά ήταν πολύ ωραία, όπως και το γήπεδο. Γενικότερα και με τις μετακινήσεις μας δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ήταν όλοι εξυπηρετικοί και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία», σημείωσε η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Τσεκούρα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ

Στα διπλά προέκυψε μία μεγάλη επιτυχία για τον Νίκο Αντωνιάδη του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, ο οποίος παίζοντας μαζί με τον Γιώργο Παντερή (Α.Ο. Πεύκης), οι δυο τους κατέλαβαν την 3η θέση, επικρατώντας στον μικρό τελικό των Δαμιανή και Αγγελάκη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών). Οσον αφορά το χρυσό μετάλλιο, κατέληξε στους Τάσο Ρηνιώτη και Γιώργο Σταματούρο του Ολυμπιακού.

Στο διπλό γυναικών, πρωταθλήτριες Ελλάδος αναδείχτηκαν οι Τόλιου και Παρίδη.

Αναλυτικά, οι νικητές σε κάθε αγώνισμα είναι οι εξής:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

1. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
-. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Φοίνικας Πειραιά)
3. Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
-. Θάλεια Κορδούτη (Αρης 2006)

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

1. Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3. Νίκος Αντωνιάδης/Γιώργος Παντερής (Ο.Α. Χανίων/Α.Ο. Πεύκης)
-. Στράτος Δαμιανής/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)
2. Αλίκη Κιούφη/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)
3. Θάλεια Κορδούτη/Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Ο. Αρης 2006)
-. Ελισάβετ Τέρπου/Ελενα Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)