Πρωταθλητής Κρήτης και άνοδος στην Α’ Εθνική για τον ΟΑΧ!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία για τις ομάδες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, ολοκληρώθηκαν το σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου τα διασυλλογικά πρωταθλήματα σκάκι προκριματικού ομίλου Α’ (Π.Ο.Α.) και Β’ Εθνικής.

Ο ΟΑΧ κατέκτησε την πρώτη θέση στον Π.Ο.Α., κάνοντας το απόλυτο των 7 νικών σε 7 συναντήσεις και έτσι το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Α’ Εθνική μετά από 14 χρόνια! Ειδικότερα, η Αντισφαίριση, η οποία θεωρείτο εξ αρχής ως ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση, παρουσίασε ένα εξαιρετικά πλήρες σύνολο, το οποίο, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια με τις άλλες διεκδικήτριες του τίτλου έδειξε τη δυναμική του, κερδίζοντας πειστικά.

Με την ομάδα του ΟΑΧ αγωνίστηκαν οι: Polzin Rainer, Schuetze Norman, Γκόγκας Δημήτρης, Γασπαράκης Γιώργος, Μοσχοβάκης Αγγελος, Σκαράκη Αντιγόνη, Στρατήγη Εβίτα, Δασκαλάκη Σοφία, Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα, Παπαδοκωνσταντάκης Χρήστος, Μαρινάκης Χρήστος, Σηφογιαννάκης Ανδρέας, Παντελάκης Λευτέρης και Μυλωνάκης Γιώργος. Μάλιστα. ο Schuetze Norman και η Δασκαλάκη Σοφία πήραν το βραβείο καλύτερης απόδοσης στη σκακιέρα που αγωνίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι στη 2η και την 3η θέση του Π.Ο.Α. τερμάτισαν οι πάντοτε πολύ ισχυρές ομάδες του Γαζίου και του Ο.Α.Α.Η..

Η Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Τώρα, στη Β’ Εθνική, ο ΟΑΧ 2000 κατέκτησε την πολύ σημαντική 2η θέση, η οποία, υπό προϋποθέσεις μπορεί να του δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στον Π.Ο.Α. την επόμενη χρονιά.

Η ομάδα του ΟΑΧ παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και έδωσε πολύ σκληρές μάχες με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες των πρώτων θέσεων, σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο πρωτάθλημα. Με λίγη παραπάνω τύχη και εμπειρία, ίσως να μπορούσε να βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης.

Με την ομάδα αγωνίστηκαν οι: Otikova Elina, Σολιδάκης Νεκτάριος, Μαριδάκης Δημήτρης, Ανδρουλάκης Αρης, Τσακουρίδης Γιώργος, Βουλγαρίδου Αννα, Φανδρίδη Αντρια, Αλειφέρη Κατερίνα, Σγουρού Τέρψη, Μαργαρίτης Γιώργος, Βουλγαράκης Γιάννης, Αλειφέρης Γιάννης, Βυζιράκης Σταύρος και Σγουρός Νίκος. Ο Μαργαρίτης Γιώργος και ο Αλειφέρης Γιάννης κατάφεραν να πάρουν και το βραβείο καλύτερης απόδοσης στη σκακιέρα που αγωνίστηκαν.

Πανάξιος νικητής αναδείχτηκε ο ΟΦΗ 2000, ενώ στη 2η θέση μαζί με τον ΟΑΧ 2000 βρέθηκε η εξαιρετική ομάδα των Ανωγείων.

Η τελική βαθμολογία είναι η εξής:

• Π.Ο.Α. Α’ ΕΘΝΙΚΗ

1. ΟΑΧ 7β. 46π.
2. ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ 11β. 36,5 π.
3. ΟΑΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 9β. 39π.
4. ΣΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 8β. 35π.
5. ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ 7β. 36,5π.
6. ΑΟ ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 4β. 33π.
7. ΟΦΣ ΧΑΝΙΩΝ 3β. 30π.
8. ΑΣΕ ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ 0β. 19π.

• Β’ ΕΘΝΙΚΗ

1. ΟΦΗ 2000 14β. 51π.
2. ΟΑΧ 2000 10β. 47π.
3. ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 10β. 47π.
4. ΑΣΝΑ ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ 10β. 38,5π.
5. ΣΟ ΡΙΘΥΜΝΑ 6β. 37,5π.
6. ΣΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ “ΚΑΜΑΡΑ” 6β. 35,5π.
7. ΣΚ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 6β. 37,5π.
8. ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5β. 25π.
9. ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ 3β. 30π.
10. ΑΠΣ “ΠΗΓΑΣΟΣ” ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2β. 13π.