Πρώτη η Ελλάδα σε πρόοδο σε όλη την Ευρώπη για το 2016

Ως η χώρα με την καλύτερη πρόοδο σε όλους τους δείκτες της Tennis Europe για το 2016 βραβεύτηκε η Ελλάδα στο πλαίσιο των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις (Tennis Europe), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου στο Σότσι, με τη συμμετοχή 39 χωρών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ) βραβεύτηκε ως η χώρα με την καλύτερη πρόοδο σε όλους τους δείκτες της Tennis Europe για το περασμένο έτος και ακόμη ως η καλύτερη χώρα μεταξύ 22 κρατών.

Τα βραβεία παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς (φωτ.) από τον Πρόεδρο Tennis Europe. Jacques Dupre, ο οποίος σχολίασε με θερμά λόγια την πρόοδο του ελληνικού Τένις, συγχαίροντας το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ. Οσον αφορά το νέο πρόεδρο της Tennis Europe, εξελέγη ο Ρώσος Vladimir Dmtriev.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς σημείωσε στις δηλώσεις του τα εξής:

«Η ΕΦΟΑ, μέσα στην οικονομική κρίση, προσπάθησε και κατάφερε να συνεχιστούν όλες οι διοργανώσεις, εθνικές και διεθνείς. Δεν σταμάτησε καμιά αποστολή στο εξωτερικό και ήταν συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της. Και το 2017 συνεχίζει την διοργάνωση 525 Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του Τένις σε ολόκληρη την Επικράτεια. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες στο Δ.Σ., τις Ενώσεις, τα Σωματεία Μέλη και ολόκληρη την Οικογένεια του Ελληνικού Τένις για την τιμητική βράβευση, η οποία ανήκει σε όλους μας. Η Tennis Europe κατέγραψε όλους τους δείκτες προόδου και ανέδειξε την Ελλάδα σαν την πρώτη χώρα στο ευρωπαϊκό Τένις».