Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 26 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτέμβρη από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων, τον Α.Ο. Τάνο Αποκορώνου, τον Δήμο Αποκορώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες

των διοργανωτών, οι οποίοι, μετά από αίτημα αρχαρίων παιδιών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο δεύτερο γκρουπ για παιδιά κάτω των 12 που θα θελήσουν να μην αγωνισθούν στο ισχυρό γκρουπ. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά (και κυρίως της περιοχής του Αποκόρωνα που έχει αναπτύξει έντονη σκακιστική δραστηριότητα τον τελευταίο χρόνο) να αποφασίσουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους σε ποιο γκρουπ θα συμμετάσχουν. Στο γκρουπ αυτό υπάρχει παράβολο συμμετοχής 10 ευρώ (για το ισχυρό γκρουπ Α το παράβολο συμμετοχής είναι 50 ευρώ και για τους νέους κάτω των 18, 40 ευρώ).

Υπενθυμίζεται, πως υπάρχει δωρεάν μεταφορά όλων των σκακιστών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, από τα Χανιά στις Καλύβες στο ξενοδοχείο KALYVES BEACH όπου διεξάγονται οι αγώνες καθημερινά και επιστροφή μετά τη λήξη τους, προσφορά του πρακτορείου Status Tourism Agency.

Επίσης, μια ειδική προσφορά της διοργάνωσης, είναι η δωρεάν προπονητική υποστήριξη που θα παρέχει σε όλους τους αγωνιζόμενους ο Διεθνής Μετρ, προπονητής και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης. Κάθε απόγευμα, μία ώρα μετά την έναρξη του γύρου και για τις επόμενες τρεις ώρες, θα είναι διαθέσιμος για ανάλυση των παρτίδων και γενικότερη προπονητική υποστήριξη.

Χρυσός χορηγός είναι η ΕΤΑΝΑΠ, μεγάλοι χορηγοί το πρακτορείο STATUS TURISM AGENCY και η ΜΙΧΑΗΛΑΚΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, οικονομικοί χορηγοί η Κάβα ΟΙΝΟΛΑΤΡΗΣ, οι αγορές BEST BUYS, τα ηλεκτρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ποτοποιία ΚΕΝΤΡΙΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βουκολιών και χορηγός επικοινωνίας η ΝΕΑ Τηλεόραση.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο site www.oax-chess.com ή στους κ. Μηνά Βουλγαρίδη 6932744696, Γιώργο Μυλωνάκη 6972442935 και Νίκο Σγουρό 6978777543.