Σπύρος Ζαννιάς: Πρωταθλήματα Τένις, ATP 500.000 USD και WTA 250.000 USD στο ΟΑΚΑ

Τη διοργάνωση δύο διεθνών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ένα Ανδρών 500.000 δολαρίων και ένα Γυναικών 250.000 δολαρίων στο ΟΑΚΑ διεκδικεί για το 2018 η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίριση (ΕΦΟΑ).

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση για τη γενικότερη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και τη διοργάνωση των δύο διεθνών πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ κ. Σπύρο Ζαννιά: «Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ έλαβε κορυφαία απόφαση, για την διοργάνωση των δύο πρωταθλημάτων. Η παγκόσμια οικογένεια του Τένις αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν ασφαλή αθλητικό δρόμο της. Το κλίμα είναι ώριμο, μετά από τις εκατοντάδες διεθνών πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, που διοργανώθηκαν άρτια τα 22 τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Οι ακριτικές περιοχές ένοιωσαν την αγάπη των χιλιάδων αθλητριών και αθλητών, από τις πέντε Ηπείρους, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές, από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και από τα Χανιά μέχρι την Ορεστιάδα. Το κλίμα είναι ώριμο, γιατί υπάρχουν δικοί μας αθλητές με παγκόσμια και ευρωπαϊκή προοπτική. Κορυφαίοι σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δεκάδες άλλοι βαθμολογημένοι αθλητές και αθλήτριες στην παγκόσμια και στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ικανοί να γεμίσουν την Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο ΟΑΚΑ. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, με την στήριξη των Ενώσεών της και των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. προχώρησε στην ομόφωνη απόφαση, μετά από συναντήσεις που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη στις 20 Ιανουαρίου και τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Βαγγέλη Πηλιχό, στις 24/1. Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν από την ΕΦΟΑ με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου και ο ταμίας κ. Κώστας Γιακουμής και με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Βαγγέλη Πηλιχό, ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου.

Ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς στο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, το οποίο έχει κληθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα εισηγηθεί συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να συνδράμουν στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την Ελλάδα, την  Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου και το ΟΑΚΑ στην παγκόσμια αθλητική οικογένεια.