Σπουδαίες συμμετοχές στο διεθνές τουρνουά Σκακιού “Αποκόρωνας 2016”

Ένα πολύ σημαντικό τουρνουά Σκακιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος καλοκαιριού στα Χανιά, υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, του Αθλητικού Ομίλου Τάνου Αποκορώνου, του Δήμου Αποκορώνου και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά “Αποκόρωνας 2016” που, μάλιστα, θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου.

Οι σχετικές προετοιμασίες έτσι ώστε αυτό το σπουδαίο σκακιστικό τουρνουά να στεφθεί με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή παγκοσμίως γνωστών γκραν μαιτρ από το εξωτερικό, όπως του Ουκρανού Βλαδιμίρ Μπακλάν (2614), των Ρώσων Αλεξάντερ Χαριτόνοβ (2571), Αντρέι Ριτσάκοβ (2556), Βλαδιμίρ Μπουρμάκιν (2543) και Μίκαελ Ιβάνοβ (2400) και των Λευκορώσων Νικίτα Μαγιόροβ (2541) και Σεργκέι Κασπάροβ (2471). Συνολικά οι συμμετοχές αναμένονται αυξημένες, αφού μέχρι και την ημέρα έναρξης των αγώνων μπορούν να γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής. Σημειώνεται όμως πως υπάρχει παράβολο συμμετοχής 45 ευρώ (35 για τους νέους κάτω των 18) το οποίο αυξάνεται κατά 5 ευρώ για τις συμμετοχές που θα γίνουν μετά την 1η Αυγούστου.

Το διεθνές τουρνουά “Αποκόρωνας 2016” αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, ξεκινώντας από την Παρασκευή 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου. Χώρος πραγματοποίησης των αγώνων θα είναι το 4 Αστέρων ξενοδοχείο “Kalyves Beach”, στις πανέμορφες Καλύβες.

Απόδειξη μεταξύ των άλλων της σημαντικότητας του τουρνουά, τα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στους πρώτους νικητές, με τον 1ο να λαμβάνει 1500 ευρώ και τον 2ο νικητή 1000 ευρώ. Συνολικά, η χρηματική επιβράβευση στους πρώτους σκακιστές θα ανέλθει στο ποσό των 4700 ευρώ.

Χρυσός Χορηγός του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά “Αποκόρωνας 2016” είναι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. “SAMARIA”.

Επίσης, σημειώνεται ότι η διοργάνωση θα γίνει με την υποστήριξη των παρακάτω φορέων:

• Σύλλογος Καταστηματαρχών και Επιχειρηματιών Καλυβών
• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καλυβών
• Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών “Μανώλης Ραυτόπουλος”
• Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά
• Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων
• Πολιτιστικός Σύλλογος Νιο Χωριού