Στην τιμητική 5η θέση στην Ελλάδα για το 2018 το σκάκι του ΟΑΧ

Με την κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2018 σφράγισε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων την φετινή του συμμετοχή στο σκάκι.

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική απόδοση, ο ΟΑΧ, κατάφερε, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, να συγκεντρώσει 10 βαθμούς σε 7 αγώνες, με απολογισμό 5 νίκες και 2 ήττες, με συνέπεια να βρεθεί στην 5η θέση του πρωταθλήματος, η οποία είναι και η καλύτερη στην ιστορία του σκακιστικού τμήματος. Μάλιστα, αυτό συνέβη παρότι πριν την έναρξη του τουρνουά, ο ΟΑΧ βρισκόταν στην 16η θέση της αρχικής κατάταξης. Ωστόσο, η ομάδα επέδειξε για ακόμα μία φορά την ομοιογένεια και το μαχητικό πνεύμα, που τη χαρακτηρίζει, κερδίζοντας αρκετές ομάδες οι οποίες ήταν θεωρητικά ισχυρότερες και χάνοντας μόνο από τις δύο πρώτες της αρχικής κατάταξης, οι οποίες τερμάτισαν τελικά στην 1η και 3η θέση του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στο Ρίο Αχαΐας, από 10 έως 15 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 34 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά, με τον Ο.Α. Χανίων αγωνίστηκαν οι εξής παίκτες: Fedorchuk Sergey, Dochev Dimitar, Μυλωνάκης Γιώργος, Γκόγκας Δημήτρης, Σκαράκη Αντιγόνη, Στρατήγη Εβίτα, Δασκαλάκη Σοφία, Καλιοντζάκη Εριέττα, Μοσχοβάκης Αγγελος, Μαρινάκης Χρήστος και Μαυρίδης Θάνος.

Μαρινάκης.

Καλιοντζάκη.

Γκόγκας.

Σκαράκη.

Μοσχοβάκης.

Μαυρίδης.