Συμμετοχή στην παγκρήτια γιορτή Τένις “10 με τόνο”

Την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην παγκρήτια γιορτή Τένις “10 με τόνο” που διοργάνωσε η Ζ’ Ενωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου και τον σύλλογο Ηράκλειο Ο.Α.Α. είχαν τέσσερις τενίστες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.

Συνολικά συμμετείχαν 144 μικροί τενίστες και τενίστριες απ’ όλη την Κρήτη οι οποίοι αγωνίστηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος “Tennis 10’s” της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Σημασία είχε η διασκέδαση και η προσωπική βελτίωση και όχι το αποτέλεσμα.

Εκ μέρους του ΟΑΧ αγωνίστηκαν οι Φανή και Δέσποινα Νικολιδάκη Φανή, η Κατερίνα Μαράκη και ο Στέλιος Διγενάκης.

Η εορταστική εκδήλωση που διεξήχθη για 9η συνεχόμενη χρονιά ξεκίνησε με την κατηγορία πράσινου γηπέδου αγοριών. Επειτα διεξήχθησαν οι αγώνες κόκκινου γηπέδου και αμέσως μετά έγιναν παιχνίδια και απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά. Επειτα ξεκίνησαν οι κατηγορίες αγοριών & κοριτσιών στο πορτοκαλί γήπεδο, ενώ αγωνιστικά η γιορτή ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή της τελικής οκτάδας του πράσινου γηπέδου. Ολα τα παιδιά πήραν τα ίδια διπλώματα χωρίς να ξεχωρίζουν οι νικητές καθώς το πρόγραμμα επιβραβεύει την προσπάθεια, τη συμμετοχή και την προσωπική βελτίωση του κάθε παιδιού.

Το πρόγραμμα “Tennis 10’s”

Το πρόγραμμα “Tennis 10’s” έχει αγκαλιαστεί από όλους του Ομίλους και τους προπονητές της Κρήτης τα τελευταία 9 χρόνια κάτι που έχει οδηγήσει στην άνθιση του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό αντανακλάται και στις πολλές συμμετοχές ανά κατηγορία που έχουν ως εξής: 30 αγόρια και 23 κορίτσια στο πράσινο, 28 αγόρια και 24 κορίτσια στο πορτοκαλί και 24 αγόρια και 15 κορίτσια στο κόκκινο γήπεδο. Η όλη διοργάνωση είχε ως στόχο τη απόκτηση εμπειριών συμμετοχής σε αγώνες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Γι’ αυτούς τους λόγους στην κατηγορία κόκκινου γηπέδου έγιναν ομαδικοί αγώνες για να μοιράζονται τα παιδιά τη χαρά της νίκης και την απογοήτευση της ήττας. Στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες έγιναν αγώνες με τέσσερα ταμπλό με την ονομασία των Grand Slams του τένις (Roland-Garros, Wimbledon, US Open, Australian Open) στα οποία έπαιζαν τα παιδιά τουλάχιστον 3 αγώνες ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας. Εδώ δόθηκε έμφαση στην απόκτηση εμπειριών και την προσωπική βελτίωση σε τεχνικό, τακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.