Τελικός και ασημένιο μετάλλιο για την Κοτζαμιχάλη στην Κύπρο

Με μια μεγάλη επιτυχία, σφραγίζοντας τη 2η θέση στην παρθενική της μάλιστα συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες, έλαβε μέρος η Γιώτα Κοτζαμιχάλη στο ετήσιο διεθνές τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, παίζοντας στην κατηγορία των Κορασίδων, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό μετά από μια εντυπωσιακή πορεία που συνδυάστηκε από πέντε συνεχόμενες νίκες. Οι τρεις εξ αυτών σημειώθηκαν στον όμιλο ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη επί Κύπριας αντιπάλου στα προημιτελικά (3-0 σετ) και μίας ακόμη αθλήτριας από το Λουξεμβούργο (3-1 σετ) στον ημιτελικό.

Ετσι, η Κοτζαμιχάλη έφτασε στον τελικό παίζοντας απέναντι στην Τοχτάκερ από τη Νορβηγία, δίνοντας μια μεγάλη μάχη όπου τελικά γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ (11-7, 12-14, 3-11, 4-11).

«Ηταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε αγώνες στο εξωτερικό και πιστεύω πως ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου», σημειώνει η Γιώτα Κοτζαμιχάλη. «Κατά την γνώμη μου», συνεχίζει, «αυτοί οι αγώνες δεν έχουν σχέση με αυτούς που γίνονται στην Ελλάδα. Γνωρίζεις και αντιμετωπίζεις πολλούς καινούργιους παίκτες και αποκτάς περισσότερες εμπειρίες. Προσωπικά, έμεινα άφωνη μόλις διαπίστωσα το επίπεδο που είχαν οι αθλητές από τις άλλες χώρες και δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και κατάφερα να φτάσω στον τελικό, βγαίνοντας δεύτερη. Νιώθω πολύ ευχαριστημένη και, να πω την αλήθεια, δεν το πίστευα ότι κατάφερα κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Μανώλη Σγουρομάλλη, που με ανέχεται τόσα χρόνια και με έκανε να φτάσω ως εδώ με πολύ υπομονή, σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητές μου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που με στηρίζουν τόσα χρόνια και με βοηθούν να συνεχίσω το άθλημα και να ξεπερνάω όλες τις δυσκολίες που βρίσκονται στο δρόμο μου».