Το προβάδισμα Κοτρωνιά και η… πρόταση γάμου στο τουρνουά “Αποκόρωνας 2017”!

Ο Βασίλης Κοτρωνιάς, πρώτος Eλληνας γκρανμέτρ και 10 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, ήταν ο μεγάλος νικητής του 6ου γύρου στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Αποκόρωνα που διεξάγεται στην Πλάκα. Κερδίζοντας με τα μαύρα τον Ρώσο μετρ FIDE Duzhakov έφτασε τους 5½ βαθμούς, ενώ τον ακολουθούν οι Ρώσοι γκρανμέτρ Alexandr Kharitonov, Evgeny Levin και Evgeny Gleizerov και ο Αρμένιος μετρ FIDE David Zakarian με 5 βαθμούς.

Από τους υπόλοιπους, ο μετρ FIDE Κώστας Μαρκίδης πραγματοποίησε την 3η συνεχόμενη ισοπαλία του με γκρανμέτρ (αυτή την φορά τον Βούλγαρο Momchil Nikolov) και αύριο αντιμετωπίζει άλλον ένα (τον Ρώσο Mikhail Ulibin). Ο Γιάννης Καλογερής αμύνθηκε πολύ καλά με τον Ρουμάνο γκρανμέτρ Vladislav Nevednichy, αλλά και αυτός αντιμετωπίζει στην συνέχεια τον Ρώσο γκρανμέτρ Aleksandr Karpatchev. Ο Νίκος Καρούσος-Θεοδωράκης πέτυχε επίσης ισοπαλία με τον Ρώσο γκρανμέτρ Mikhail Ivanov και παίζει εναντίον του Σουηδού διεθνή μετρ Bjorn Ahlander. Επίσης σημαντική ήταν η ισοπαλία της 16χρονης Χριστίνας Δασκαλάκη με την Λευκορωσίδα διεθνή μετρ γυναικών Tatiana Kasparova, αλλά και η νίκη του 10χρονου Φίλιππου Παρασκάκη επί της Αργυρώς Πετράκη.

Την συγκριτικά καλύτερη μέρα όμως είχαν οι Τούρκοι συμμετέχοντες Ezgi Yilmaz (κέρδισε την πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος Χριστίνα Μαρκαντωνάκη) και Cumhur Babaoglu (νίκησε τον Κυριάκο Φυντριλάκη), όταν μετά τις παρτίδες τους ο δεύτερος έκανε πρόταση γάμου και η πρώτη την αποδέχτηκε!

Η σημαντικότερη σκακιέρα του 6ου γύρου, λίγο πριν οι συμμετέχοντες καθίσουν στο τραπέζι, στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο “bicorna rooms” όπου διαμένουν.

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας. Φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, με 113 σκακιστές και σκακίστριες από 13 διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Λευκορωσία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία) και με 10 σκακιστές να κατέχουν τον ανώτατο διεθνή τίτλο του γκρανμέτρ.

Χρυσοί χορηγοί του τουρνουά είναι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. και η Κατασκευαστική Εταιρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ενώ υπάρχουν συνολικά χρηματικά έπαθλα 5.000 ευρώ και ειδικά έπαθλα για τις κατηγορίες νέων αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18, 16, 14, 12, 10 και 8 ετών.

Συνεχίζεται επίσης η πολύτιμη χορηγία του πρακτορείου Status Tourism Agency εξασφαλίζοντας έτσι καθημερινά τη δωρεάν μεταφορά από τα Χανιά στην Πλάκα, όλων των σκακιστών από τα Χανιά που συμμετέχουν. Ένα λεωφορείο του πρακτορείου, κάθε μέρα, μια ώρα πριν την έναρξη του γύρου αναχωρεί από το Ρολόι (μπροστά από το εντευκτήριο του ΟΑΧ) για την Πλάκα και επιστρέφει στα Χανιά, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, διευκολύνοντας έτσι γονείς και παιδιά, φίλους του πνευματικού αθλήματος, που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα σκακιστικό τουρνουά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια ειδική προσφορά της διοργάνωσης, είναι η δωρεάν προπονητική υποστήριξη που παρέχει σε όλους τους αγωνιζόμενους ο διεθνής μετρ, προπονητής και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης. Κάθε απόγευμα, 1 ώρα μετά την έναρξη του γύρου και για τις επόμενες 3 ώρες, είναι διαθέσιμος για ανάλυση των παρτίδων και γενικότερη προπονητική υποστήριξη.