Τρομερές μάχες στο Αναπτυξιακό – Την Κυριακή (6/5) ημιτελικοί και τελικοί

Τρομερές μάχες προσέφερε η… πολύωρη όπως εξελίχθηκε πρώτη μέρα της Τελικής Φάσης του Αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ που διεξάγεται στον Κλαδισό.

Οι καλύτεροι αθλητές στη χώρα, στις κατηγορίες Εφηβοι/Νεανίδες, Παίδες/Κορασίδες και Παμπαίδες/Παγκορασίδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα τραπέζια που στήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού, προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Μάλιστα, την Κυριακή (6/5), τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, αναμένεται το ενδιαφέρον να φτάσει στο αποκορύφωμα, αφού πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί και στη συνέχεια οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες.

Ο ΟΑΧ

Από μέρους του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, η μοναδική αθλήτρια που θα είναι παρούσα στα ημιτελικά είναι η Κατερίνα Κοτζαμιχάλη, η οποία μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Ερμιόνης Γκόγκας (ΑΟΕΑ Αθηνά Ν. Φαλήρου) θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό των Παγκορασίδων απέναντι στην Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας).

Γιώτα Κοτζαμιχάλη.

Βαμβακάκη.

Αγγελίδου.

Ολες οι υπόλοιπες αθλήτριες του ΟΑΧ δεν τα κατάφεραν κι αποκλείστηκαν.

Συγκεκριμένα:

• Η Γιώτα Κοτζαμιχάλη ηττήθηκε με 3-1 από την Ελισάβετ Χατζηκύρκα (ΟΕΑ Φλώρινας), στις Κορασίδες.

• Η Ανελίζε Βαμβακάκη ηττήθηκε με 3-0 από την Δέσποινα Μυτακίδου (ΠΚΔ Ταύρου), στις Κορασίδες.

• Η Ζωή Αγγελίδου έχασε με 3-1 από την Δήμητρα Πέτσιβα (ΑΟΕΑ Αθηνά Ν. Φαλήρου), επίσης στις Κορασίδες.

• Τέλος, η Ζωή Καζάκου ηττήθηκε στις Παγκορασίδες από τη Φωτεινή Δημητριάδη (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-1 και επίσης αποκλείστηκε.

Οσον αφορά τον Ανδρέα Βαμιανάκη επικράτησε στους Παμπαίδες του Δημοσθένη Γεωργαλλίδη (ΑΟ Δόξα Πεύκης) με 3-0 και θα παίξει με τον Γιάννη Πασκάλη (ΑΟ Δόξα Πεύκης) για τις θέσεις 9-12.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Στους αγώνες, δεσπόζει η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ), Μανώλη Κολυμπάδη, που ερωτηθείς για το ότι τα Χανιά ανέλαβαν αυτή τη σεζόν μία σειρά από διοργανώσεις, με τελευταία την Τελική Φάση του Αναπτυξιακού, δήλωσε τα εξής: «Δεν είμαι απλά ευχαριστημένος, είμαι ενθουσιασμένος, διότι τα πανέμορφα Χανιά με την μεγάλη παράδοση στο άθλημα απέδειξαν ότι όχι μόνο παράγουν αθλητές, αλλά μπορούν να κάνουν και περισσότερα πράγματα, όπως να διοργανώσουν εκδηλώσεις, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία, να δημιουργήσουν κίνητρα για τους αθλητές, να προσελκύσουν φιλάθλους και κυρίως να ενεργοποιήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έδειξε ότι ευαισθητοποιείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Νόμο. Με την έννοια αυτή, είμαι πολύ ευχαριστημένος, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι αθλητές, οι προπονητές και οι άνθρωποι που ήρθαν στα Χανιά γι’ αυτές τις διοργανώσεις».

Μαν. Κολυμπάδης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κολυμπάδης ρωτήθηκε για το αν η Ομοσπονδία σκέφτεται ή έχει αποφασίσει εν όψει της νέας σεζόν να διοργανώσει και πάλι αγώνες στα Χανιά, απαντώντας ως εξής: «Για την επόμενη χρονιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουν τα Χανιά κάποια διοργάνωση και αυτό δεν είναι εκδούλευση, χατίρι ή ρουσφέτι, αλλά μια αξιοκρατική διαδικασία. Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι τέτοια που μας επιτρέπουν χωρίς να δεχθούμε καμιά κατηγορία ότι οι διοργανώσεις που δίνουμε στα Χανιά αξίζει τον κόπο γιατί όλοι που κατεβαίνουν στην Κρήτη το χαίρονται, απολαμβάνοντας όλες αυτές τις ανέσεις και το κατάλληλο περιβάλλον για να παίξουν τα παιδιά», κατέληξε ο κ. Κολυμπάδης.