“Γνωριμία” με το Τμήμα ρυθμικής γυμναστικής

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων έχει τη χαρά, ανάμεσα στα Τμήματά του, να περιλαμβάνει και αυτό της ρυθμικής γυμναστικής. Δεκάδες κορίτσια έχουν την ευκαιρία, δύο φορές την εβδομάδα με τις προπονήσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΧ, να απολαμβάνουν το πανέμορφο αυτό άθλημα, να διασκεδάζουν και να επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους. Ειδικότερα, η χάρη τους, σε συνδυασμό με τις κινήσεις ευλυγισίας προσφέρουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους.

Rythmiki_6

Το Τμήμα δεν λαμβάνει μέρος στον αγωνιστικό στίβο, αποφεύγοντας έτσι την “παγίδα” του ανταγωνισμού και ειδικεύεται αποκλειστικά στο μαζικό αθλητισμό, αυτό όμως δεν αναιρεί την προσπάθεια η οποία γίνεται με την υπεύθυνη προπονήτρια, Ινη Γεόγλου να επιδιώκει να μεταφέρει τις απαραίτητες γνώσεις στα παιδιά και όλοι μαζί να χαίρονται το άθλημα.

Rythmiki_3

«Παίζουμε, διασκεδάζουμε, αθλούμαστε, χαιρόμαστε, μαθαίνουμε… Ακολουθούμε τα στοιχεία, τις αρχές και τις δεξιότητες του αθλήματος», σημειώνει η Ινη, για να συνεχίσει: «Δεν έχουμε αγωνιστικό τμήμα, αλλά τμήμα μαζικού αθλητισμού. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πολλά από τα παιδιά μας που έρχονται, δεν έχουν τις ικανότητες για αγωνιστικό, απλώς και αυτά, οι γονείς τους, αλλά και εμείς θέλουμε να δουλεύουμε χωρίς ανταγωνισμό. Σκοπός μας είναι να περνάμε ωραία, να διασκεδάζουμε και να αθλούνται τα παιδιά».

Iny-Geoglou

Η ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ

«Τα κορίτσια είναι από τη φύση τους πιο ευλύγιστα από τα αγόρια», σημειώνει η Ινη Γεόγλου. «Υπάρχουν παιδιά που γεννιούνται και είναι πάρα πολύ ευλύγιστα και άλλα που δεν είναι τόσο πολύ. Σίγουρα όμως στη ρυθμική εξασκούν πάρα πολύ την ευλυγισία και μπορούν να τη βελτιώσουν ακόμα περισσότερο. Ένα παιδί που είναι ευλύγιστο παραμένει, διορθώνει και ολοκληρώνει την κίνησή του σε ασκήσεις που χρειάζονται ευλυγισία και ένα παιδί που δεν είναι τόσο, μπορεί να φτάσει σε ένα ικανοποιητικότατο επίπεδο. Η ρυθμική είναι ένα άθλημα που θα τους βοηθήσει και στην υπόλοιπη ζωή τους γιατί έχει σχέση με το ρυθμό και τα βοηθάει να έχουν καλή θέση του σώματος και τέλος συνδυάζεται με στοιχεία μπαλέτου και ενόργανης».

Rythmiki_1

Το Τμήμα ρυθμικής γυμναστικής πραγματοποιεί προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα να είναι χωρισμένο ανά ηλικίες.

Rythmiki_4

Rythmiki_2