Β΄ Φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα

Η Β΄ Φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα, ξεκίνησε σταδιακά την προηγούμενη Δευτέρα 18 Μαΐου. Σε αυτή τη φάση επιτρέπεται η προσέλευση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, αρχικά στους υποψήφιους των Πανελλαδικών οι οποίοι εξετάζονται σε αγωνίσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στους αθλητές των Σωματείων από 13 ετών και άνω.

Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ, οι χώροι άθλησης Μπάσκετ και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, απολυμαίνονται και τηρείται κατάσταση εισερχομένων αθλητών στο χώρο, στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος ΜΟΝΟ με την προσκόμιση της απαραίτητης ιατρικής βεβαίωσης, την οποία μπορείτε να παραλάβετε είτε από τους προπονητές, είτε από τα γραφεία του Σωματείου.

Οι προπονητές σχεδιάζουν την προπόνηση ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και μεριμνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλούμενων στο χώρο και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή. Αναφορικά με το μπάσκετ, η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη. Για το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο κάθε αθλητής θα παραλαμβάνει στην έναρξη της προπόνησης τα δικά του μπαλάκια τα οποία θα σημαδέψει και θα χρησιμοποιεί μόνο αυτά. Όλος ο αθλητικός εξοπλισμός, μετά το τέλος των προπονήσεων, απολυμαίνεται για την επαναχρησιμοποίηση του.

Η ένταξη των μικρότερων ηλικιών, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.