Διεξήχθη εξαιρετικά το OPEN τουρνουά σκουός στα Χανιά

Με τον πολύ ικανοποιητικό αριθμό των 76 συμμετοχών πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το OPEN τουρνουά σκουός το οποίο διεξήγαγε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στις εγκαταστάσεις του BeLive και του Olympico.

Αθλητές από τα Χανιά, την υπόλοιπη Κρήτη και άλλα σημεία της χώρας κατέφτασαν στα Χανιά το τριήμερο μεταξύ 27 και 29 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας μέρος σε ένα τουρνουά το οποίο αποδείχτηκε υψηλού επιπέδου, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και πιο μεγάλους αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να κυνηγήσουν τις καλύτερες δυνατές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, τα ταμπλό που στήθηκαν ήταν για τις κατηγορίες αγόρια και κορίτσια Κ13, Κ15, Κ17 και Κ19, ενώ πήραν μέρος επίσης άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑ Χανίων, Παναγιώτη Τζινευράκη: «Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων διαθέτει την πιο πολυπληθή ομάδα σκουός στην Ελλάδα. Στόχος μας όπως κάναμε και πέρσι έτσι και φέτος είναι να φέρουμε στα Χανιά δύο βαθμολογούμενα τουρνουά, δίνοντας την ευκαιρία στους Χανιώτες να παίρνουν μέρος και να μαζεύουν βαθμούς χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Εχουμε ακόμα ένα τουρνουά το οποίο θα διεξάγουμε τον Σεπτέμβριο και στο οποίο αναμένουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Το σκουός είναι ένα αναπτυσσόμενο άθλημα και στον ΟΑΧ το πιστεύουμε πολύ. Η ακαδημία μας μαζί με τον κ. Σκαράκη και το επιτελείο του κάνουν ό,τι μπορούν και από τη δική μας μεριά, αυτό που κάνουμε, είναι να συμμετέχουμε στον αγωνιστικό σχεδιασμό και να βοηθάμε την ομοσπονδία να φέρνει στα Χανιά τουρνουά. Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που κατέφθασαν απ’ όλη την Ελλάδα και εύχομαι καλή επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο ακολουθεί τον Μάρτιο».

Η κα Τομάζου και ο κ. Τζινευράκης.

Επιδιαιτητής των αγώνων ήταν η Αννα Τομάζου, η οποία σημειώνει τα εξής: «Το σκουός αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Από εκεί που δεν είχαμε καθόλου junior παίκτες ξαφνικά έχουμε παιδιά που παίζουν σε πολύ καλό επίπεδο, πηγαίνοντας μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη όπου και διακρίνονται. Οι Εθνικές μας ομάδες άλλωστε έχουν ανέβει και νομίζω ότι πηγαίνουν ολοένα και καλύτερα. Τα Χανιά έχουν βοηθήσει βέβαια πάρα πολύ το σκουός γιατί έχουν μια πολύ καλή και μεγάλη ακαδημία, διαθέτοντας πολλά παιδιά, τα οποία προπονούνται στο Olympico μαζί με τον κ. Σκαράκη και νομίζω ότι ήρθε πλέον ο καιρός να φανεί στην ομοσπονδία ότι έχουμε κόσμο και μπορούμε να κάνουμε αρκετά περισσότερα πράγματα από αυτά που κάνουμε αυτή τη στιγμή».

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής.

• ΑΓΟΡΙΑ U13

1ος Ανδρικόπουλος Νικόλας (Αίολος Πατρών)
2ος Σκαράκης Βασίλης (ΟΑ Χανίων)
3ος Σκαράκης Νικόλας (ΟΑ Χανίων)

• ΑΓΟΡΙΑ U13 PLATE

1ος Συγγελάκης Γιάννης (ΟΑ Χανίων)

• ΑΓΟΡΙΑ U15

1oς Κωνσταντουλάκης Μάνος (ΟΑ Χανίων)
2ος Μαρκαντωνάκης Θανάσης (ΟΑ Χανίων)
3ος Δολιανίτης Ηλίας (ΟΑ Χανίων)

• ΚΟΡΙΤΣΙΑ U15

1η Καραβιτάκη Χριστίνα (ΟΑ Χανίων)
2η Μουζιούρα Ελένη (ΟΑ Αθηνών)
3η Αρετάκη Ηρώ (ΟΑ Χανίων)

• ΑΓΟΡΙΑ U17

1ος Ανδρικόπουλος Φάνης (Αίολος Πατρών)
2ος Κουλουρίδης Παναγιώτης (ΟΑ Αθηνών)
3ος Λαγογιάννης Δημήτρης (ΟΑ Χανίων)

• ΚΟΡΙΤΣΙΑ U17

1η Κασαπάκη Σοφία (ΟΑ Χανίων)
2η Χαιρετάκη Μυρτώ (ΟΑ Χανίων)
3η Καραβιτάκη Φωτεινή (ΟΑ Χανίων)

• ΑΓΟΡΙΑ U19

1oς Μαράκης Μιχάλης (ΟΑ Χανίων)
2ος Καϋμενάκης Αρίστος (ΟΑ Χανίων)
3ος Λαγογιάννης Δημήτρης (ΟΑ Χανίων)

• ΚΟΡΙΤΣΙΑ U19

1η Κασαπάκη Σοφία (ΟΑ Χανίων)
2η Χαιρετάκη Μυρτώ (ΟΑ Χανίων)
3η Καραβιτάκη Φωτεινή (ΟΑ Χανίων)

• ΑΝΔΡΕΣ

1ος Τζαμαλούκας Πέτρος (ΟΑ Αθηνών)
2ος Φλωρόπουλος Χριστόφορος (ΟΑ Αθηνών)
3ος Μαράκης Μιχάλης (ΟΑ Χανίων)

• ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η Γασπαρινάτου Αθηνά (Ομιλος Τοιχοσφαίρισης Πειραιά)
2η Χαιρετάκη Μυρτώ (ΟΑ Χανίων)
3η Καραβιτάκη Φωτεινή (ΟΑ Χανίων)

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑ Χανίων καταγράφηκαν οι εξής συμμετοχές:

Ακρίβα Χριστίνα, Αμαραντίδης Γιώργος, Ανδρουλάκης Γιάννης, Αρετάκη Ηρώ, Γελασάκη Ειρήνη, Γελασάκη Χρυσή, Γλύτσος Μάνος, Δημητριάδης Γιάννος, Δολιανίτης Ηλίας, Ζερβός Στέλιος, Ζυμβραγουδάκης Λευτέρης, Καμπουράκης Γρηγόρης, Καραβιτάκη Φωτεινή, Καραβιτάκη Χριστίνα, Κασαπάκη Σοφία, Καϋμενάκης Αρίστος, Καψαλάκης Γιώργος, Κοκογιαννάκης Μίνως, Κωνσταντουλάκη Δήμητρα, Κωνσταντουλάκης Μάνος, Λαγογιάννης Δημήτρης, Μανουσάκη Βάλια, Μανουσάκης Βαγγέλης, Μανουσάκης Σπύρος, Μαράκη Κατερίνα, Μαράκης Μιχάλης, Μαρκαντωνάκης Θανάσης, Μαρκαντωνάκης Πέτρος, Μπαντουράκη Ελένη, Μπαντουράκη Μαρία, Μπόβαλης Αλέξανδρος, Μυλωνάκης Γιώργος, Παπαγεωργίου Βασίλης, Προεστάκη Κατερίνα, Σικαλιάς Γιώργος, Σκαράκης Αντώνης, Σκαράκης Βασίλης, Σκαράκης Δημήτρης, Σκαράκης Νικόλας, Σκουτέλη Ελενα, Σολιδάκης Ιάσωνας, Συγγελάκης Ιωάννης, Σχοιναράκης Ιωάννης, Τζεμανάκης Γρηγόρης, Τζινευράκη Αντωνία, Τζοτζολάκης Κώστας, Τσαχπίνη Νεκταρία, Τσιριτάκης Κώστας, Χαιρετάκη Μυρτώ, Χαιρετάκης Κωνσταντίνος, Χατελάρι Κέιντι.