Προτεινόμενο άθλημα το σκουός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ενα ιδιαίτερα χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο νέο έρχεται για το άθλημα του σκουός, το οποίο είναι προτεινόμενο να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2028 στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ.

Το σκουός βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο κοντά στη συμπερίληψη του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα καθώς είθισται τα αθλήματα που προτείνει η διοργανώτρια πόλη να οριστικοποιούνται και από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η πρόταση του “LA28” θα υποβληθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ για επικύρωση στην 141η Σύνοδο της ΔΟΕ που θα διεξαχθεί στη Βομβάη στις 16 Οκτωβρίου.

Ο ΟΑΧ ελπίζει σε μια θετική απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου για ένα άθλημα το οποίο καλλιεργεί με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Οι ευχές είναι το σκουός να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028!

Να σημειωθεί πως σε ανακοίνωση της η Παγκόσμια Ομοσπονδία σκουός (WSF) αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκουός (WSF), το US Squash και η Professional Squash Association (PSA) χαιρετίζουν την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής LA28 να προτείνει το σκουός να συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα LA2028. Η απόφαση είναι ένα σημαντικό και συναρπαστικό ορόσημο στην ιστορία του σκουός, καθώς το άθλημα πλησιάζει να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την LA28 και τη ΔΟΕ σε όλα τα επόμενα βήματα της διαδικασίας και προσβλέπουμε στο αποτέλεσμα της Συνόδου της ΔΟΕ στη Βομβάη στις 16 Οκτωβρίου, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση για την επιλογή νέων αθλημάτων».